NASTAVIĆU DA SPAJAM SVE SRBE: Pavlina Radovanović, devojčica anđeoskog glasa i dobitnica Medalje za hrabrost

D.B.M.

17. 02. 2024. u 09:00

DEVOJČICA anđeoskog glasa Pavlina Radovanović odlikovana je Medaljom za hrabrost za doprinos u muzičkoj umetnosti. Čudo od deteta i gromki glas sa našeg Kosova širi istinu o životu Srba u Orahovcu i ostalim enklavama u južnoj pokrajini. Ceremoniju dodele priznanja ulepšala je pesmom "Orahovcu, bašto rajska".

НАСТАВИЋУ ДА СПАЈАМ СВЕ СРБЕ: Павлина Радовановић, девојчица анђеоског гласа и добитница Медаље за храброст

Foto: N. Skenderija

- Velika mi je čast što su mene odabrali - kaže nam devojčica neobičnog imena i raskošnog glasa kojim osvaja srca ljudi širom Srbije pevajući duhovne i etno-pesme, o kosovskim junacima i mestu u kome je rođena. - Orden ne pripada samo meni, već narodu na Kosovu, u mom rodnom Orahovcu. Pripada svim junacima koji su nastradali na Kosovu braneći ga, herojima sa Košara, kao i našim božurima Stefanu, Bojanu i Igoru.

Pavlina ne razmišlja kao tipična četrnaestogodišnjakinja. Splet životnih okolnosti je učinio zrelijom.

- Prkosom kroz pesme nastaviću da spajam sve Srbe i naše Kosovo i Metohiju i Srbiju. Moj cilj je da se svi Srbi ujedine, a to može samo verom i pesmom. I da pomognem srpskom narodu u Orahovcu, na celom Kosovu. Lepo je, ali i teško biti Srbin na Kosovu. Držimo jedan veliki krst, i držaćemo ga svi zajedno dok ne umremo. Trenutno je normalna situacija u Orahovcu, nema provokacija. Nadamo se, s verom u Boga, da će ostati tako.

Pavlina peva od svoje pete godine i to, kako sama kaže, krajišku muziku. Završava osmi razred i još se dvoumi da li da upiše muzičku školu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)