U 7 SATI IZMERENO 12 STEPENI: U Srbiji danas do 22 stepena, a ovog datuma kiša prelazi u sneg - Detaljna prognoza za narednih sedam dana

Милица Шкорић
Milica Škorić

06. 02. 2024. u 07:21

DANAS će u Srbiji temperatura biti i do 22 stepena Celzijusa, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

У 7 САТИ ИЗМЕРЕНО 12 СТЕПЕНИ: У Србији данас до 22 степена, а овог датума киша прелази у снег - Детаљна прогноза за наредних седам дана

Foto: Nenad Živanović

Veći deo dana biće sunčan. Duvaće slab i umeren vetar, na severu Vojvodine, u istočnoj Srbiji, kao i na planinama povremeno jak, zapadni i jugozapadni. Najniža temperatura biće od minus dva do sedam, a najviša od 17 do 22 stepena.

I u Beogradu će biti sunčano. Najniža temperatura biće od tri do sedam, a najviša oko 19 stepeni.

Prema merenjima RHMZ-a, jutros u sedam sati bilo je najtoplije u Negotinu, gde je izmereno 12 stepeni, dok je u Beogradu bilo 11. Sa druge strane, najhladnije bilo je u Sjenici gde je u šest sati temperatura bila pet stepeni ispod nule.

Prognoza za narednih sedam dana

U toku cele sedmice natprosečno toplo. Biće pretežno sunčano, povremeno uz malu do umerenu oblačnost. Najviša temperatura od 16 do 23°S.

U petak i za vikend vetrovito - duvaće umeren i jak južni i jugozapadni, a u košavskom području jugoistočni vetar. Prve padavine lokalnog karaktera očekuju se u nedelju (11. februar), dok će početkom naredne sedmice (12-13. februar) kiša postati učestalija u većini mesta. Od utorka zahlađenje uz prelazak kiše u sneg u planinskim predelima.

Izražena dnevna kolebanja

Tokom cele sedmice dnevna kolebanja temperature će biti izražena, naročito van većih urbanih sredina u centralnoj i južnoj Srbiji, gde će minimalne temperature biti od -2 do 2°S, a najviše dnevne dostizati lokalno i do 20°S, najavio je RHMZ.

BONUS VIDEO: PARALISAN SAOBRAĆAJ OD NOVE VAROŠI PREMA ZLATIBORU - Sneg ne prestaje, oboreno drveće, kamioni stoje

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)