OGLASIO SE TURSKI DOKTOR KOJI JE OPERISAO BRITANKU: Tvrdi da nije pogrešio - Majka rezignirana, srpski lekari otkrili u kakvom je bila stanju

Марија Стевановић
Marija Stevanović

25. 01. 2024. u 15:19

HIRURG Serkan Bail koji je u Istanbulu operisao Britanku Morgan Ribeiro, koja je umrla u Beogradu nakon što joj je pozlilo u avionu, rekao je da nije učinio ništa loše.

ОГЛАСИО СЕ ТУРСКИ ДОКТОР КОЈИ ЈЕ ОПЕРИСАО БРИТАНКУ: Тврди да није погрешио - Мајка резигнирана, српски лекари открили у каквом је била стању

Foto: Tiktok

Morgan je sama finansirala put i operaciju želuca koju je platila 2.500 funti. Nju je u privatnoj bolnici operisao hirurg dr Serkan Bail.

- Nisam uradio ništa loše. Umrla je od plućne embolije u avionu, a ne od komplikacije nakon operacije - rekao je on.

Ova izjava naljutila je Morganinu majku Erin, koja je ispričala da su joj lekari u Beogradu potvrdili da joj je tanko crevo bilo presečeno.

Morgan je operisana 5. januara, a dr Serkan joj je četiri dana kasnije dozvolio da se vrati kući. Tokom leta iz Istanbula za Veliku Britaniju došlo je do komplikacija. Avion je hitno sleteo u Beograd gde joj je ukazana hitna pomoć, ali je, nažalost, preminula četiri dana kasnije.

- Njeni vitalni znaci su bili dobri kada je napustila bolnicu. Najstrašnija stvar u ovoj situaciji je curenje. Međutim, ona to nije imala, zato verujem da je umrla od plućne embolije, a ne od sepse - rekao je dr Serkan.

Sa druge strane lekari iz Srbije rekli su njenoj majci da je tanko crevo oštećeno tokom operacije.

- To što doktor tvrdi nije tačno. Nije umrla od embolije. Oštećeno joj je crevo. Lekari su mi rekli da je imala povišenu temperaturu i da je njeno telo bilo u septičkom šoku. Hrana iz creva je curila u krvotok - rekla je njena majka Erin.

Ona je zatim rekla da je njenoj ćerki i u bolnici u Turskoj bilo loše, ali da su joj zaposleni rekli da ustane i prošeta malo.

- Možete li da zamislite koliku je bol osećala. Žalila se da je loše. Neko mora da odgovara. Ovaj kozmetički turizam mora da se završi - rekla je ona.

Foto: Printskrin

Bolnica u kojoj se Morgan operisala nalazi se u predgrađu Istanbula, odmah pored auto-puta.

Doktor Serkan rekao je da je turska policija bila u ponedeljak u njegovoj ordinaciji i da je pokrenuta istraga, ali mu je dozvoljeno da nastavi sa radom.

- Jako sam tužan. Bila je mlada, voleo bih da se ovo nikada nije dogodilo. Ovo mi je prvi takav slučaj u karijeri. Još dve osobe iz Engleske koje su imale istu operaciju su vrlo zadovoljne. U hirurgiji se uvek dešavaju komplikacije, postoji rizik. Sigurno je doći u Tursku, ovo je tragičan incident - rekao je doktor.

Vlasti u Srbiji i Velikoj Britaniji pokrenule su istragu o Morganinoj smrti. Prethodno su lekari u Beogradu morali da joj odstrane deo creva kako bi pokušali da zaustave infekciju.

Međutim, pored svih napora nisu uspeli da je spasu i ona je četiri dana kasnije preminula u bolnici u Beogradu.

(Telegraf)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove