ARGENTINA SVE DALJE OD KINE I RUSIJE: Predrag Rajić o predsedničkim izborima u južnoameričkoj državi (VIDEO)

J. S.

06. 12. 2023. u 12:16

PREDSEDNIČKI izbori u Argentini nisu dovoljno propraćeni i analizirani u Evropi - smatra analitičar Predrag Rajić i naglašava da su ovi izborni rezultati veoma važni za geopolitičku sliku sveta jer se posledice događaja na južnoameričkom kontinentu, pre ili kasnije, osete i kod nas.

АРГЕНТИНА СВЕ ДАЉЕ ОД КИНЕ И РУСИЈЕ: Предраг Рајић о председничким изборима у јужноамеричкој држави (ВИДЕО)

KCNS

Argentina  obiluje resursima a sa druge strane je država veoma niskog životnog standarda sa katastrofalnom makroekonomskom situacijom.Sinonim za Argentinu – kako ističe Rajić – umesto da bude srebro, po kome je dobila ime, jeste visoka inflacija. Poslednjih godina situacija je toliko loša da se Argentina, sa još dve države, nalazi na listi zemalja sa najvećom stopom inflacije u svetu.

Pobednik predsedničkih izbora u Argentini Havijer Milei svoju predizbornu kampanju bazirao je na uvođenju američkog dolara kao zvanične valute, zamenivši pezos čija je vrednost izuzetno mala. Svoj spoljnopolitiči kurs usmerava ka SAD i Izraelu kao veoma značajnim partnerima, a sve više se udaljava od Kine i Rusije čiju intervenciju u Ukrajini najoštrije osuđuje, ističući da je Zalenski istinski heroj našeg doba.

Predavanje geopolitičkog analitičara Predraga Rajića „Predsednički izbori u Argentini 2023“ može se pogledati na Jutjub kanalu Kulturnog centra Novog Sada .

BONUS VIDEO

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL U SRBIJI: Potukli se roditelji fudbalera iz Crne Gore i Rusije, povređena i deca (VIDEO)