MAJA GOJKOVIĆ "NA ČAJANCI" U ZRENJANINU: Snaga žena značajna za razvoj države (FOTO)

Novosti online

10. 11. 2023. u 20:28

ČLANICA Predsedništva Srpske napredne stranke Maja Gojković večeras je sa ženama u Zrenjeninu razgovarala o svakodnevnim problemima sa kojima se suočavaju, a saglasile su se da je važno ženama dati podršku i ekonomski ih osnažiti, te istakle da su kapaciteti i snaga žena značajne za razvoj države.

МАЈА ГОЈКОВИЋ НА ЧАЈАНЦИ У ЗРЕЊАНИНУ: Снага жена значајна за развој државе (ФОТО)

Foto: Novosti

U srdačnom i otvorenom razgovoru na „čajanci“ složile su se o značaju podrške preduzetnicama   i ženama koje se bave očuvanjem tradicije izradom rukotvorina, a time i  očuvanjem kulturnog nasleđa, a čuli su se i predlozi da je važno pružiti podršku i devojčicama koje se bave sportom, kao i  majkama sa decom sa posebnim potrebama i samohranim majkama. 

- Razgovarala sam sa ženama iz različitih udruženja koje se bave očuvanjem našeg kulturnog nasleđa i starih zanata. Takođe,  razgovarala sam i sa ženama preduzetnicama i načinom na koji plasiraju svoje proizvode od bazara, pijačne prodaje, do dolaska u velike trgovinske lance sa ručno pravljenom kozmetikom - rekla je Gojković i dodala da veliku podršku u radu imaju od gradonačelnika Zrenjanina Sima Salapure kako bi pokrenule brend, a otvaranjem prostora u centru grada za prodaju proozvoda ovih vrednih žena biće znatno ekonomski osnažene što jeste naš zajednički cilj.

Foto: Novosti

 

- Mi žene donosimo odluke kako će izgledati život naše porodice. Mi određujemo i kako će da izgleda život Srbije u naredne četiri godine i do sada smo pokazale da nema greške, da donosimo pametne odluke i da uvek razmišljamo o tome da izaberemo opciju sa kojom Srbija ide napred - rekla je Gojković i naglasila da je važno da pokažemo snagu žena. 

Gojković je naglasila da žene imaju veliku podršku predsednika Srbije Aleksandra Vučića i da su, zahvaljujući njegovoj inicijativi, danas žene u parlementu, od lokalnog do republičkog, zastupljene sa 40 odsto, a nalaze se i na važnim mestima u Vladi. 

Gojković je napomenula da žene čine 51 odsto naše države i da se nikako ne sme zanemariti taj kapacitet koji naša država ima, kao i da bez toga nema razvoja društva. 

Foto: Novosti

 

- U tom smislu, pomažemo i rodno odgovorno budžetiranje, ekonomsko osnaživanje žena, pomažemo preduzetnicama, ženama u različitim sektorima, pomogli smo i novčano majke za svako dete do 16 godina sa 10.000 dinara uz veliku pomoć predsednika Vučića - rekla je Gojković i dodala da se mnogo truda ulaže da svaki grad i opština imaju mamograf i da je važno da podstaknemo žene da idu na preventivne preglede. 

- Do sada smo pokazale da donosimo mudre i pametne odluke i u Zrenjeninu žene su se složile da Srbija ne sme da stane - istakla je Gojković.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PALA ODLUKA! Evo koga je Novak Đoković odabrao za trenera, masters u Rimu sve otkrio (VIDEO)