"PLAŠIM SE BANJALUČKOG SCENARIJA" Doktor Elek upozorava - KBC u Kosovskoj Mitrovici u velikoj opasnosti, sve polako ponestaje

Tanjug

04. 10. 2023. u 12:08

DIREKTOR Kliničko-bolničkog centra u Kosovskoj Mitrovici Zlatan Elek rekao je za Tanjug da se ta ustanova nalazi u katastrofalnoj poziciji, jer joj polako ponestaje sve više preko potrebnih lekova.

ПЛАШИМ СЕ БАЊАЛУЧКОГ СЦЕНАРИЈА Доктор Елек упозорава - КБЦ у Косовској Митровици у великој опасности, све полако понестаје

Foto: Printskrin

Kako je rekao Elek, KBC KM od 2021. godine, kada je odbijena poslednja javna nabavka, nema kontinuirano snabdevanje neophodnim lekovima.

- Sve polako ponestaje. Zavod za javno zdravlje Kosovka Mitrovica nije u stanju, kao ni mi, da nabavi vakcine. Radimo sa zalihama iz 2021. godine, i od tada neprestano upozoravamo međunarodne faktore na ovaj problem - naveo je on.

Naglašava da strahuje od banjalučkog scenarija, u kom je pre 31 godinu stradalo 12 beba u Univerzitetskom kliničkom centru zbog nedostatka kiseonika.

- I nama ponestaje kiseonika. Znate da je tada zbog nedostaka kiseonika umrlo 12 tek rođenih beba. Uz to kiseonik je preko potreban i za ostale pacijente i komplikovane operacije koje sprovodimo - rekao je on.

Problem je, kako kaže Elek, i to što je sve manje zaliha lekova za onkološke pacijente.

- Sada su u porastu i onkološki pacijenti kojima takođe nedostaju neophodne terapije, a znate da onkološke terapije za njih znače život - zaključio je direktor KBC Kosovska Mitrovica.

BONUS VIDEO:

Ispraćaj Stefana Nedeljkovića - povorka sa telom prolazi kroz špalir u Kraljevu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL U RIMU: Novak Đoković pogođen flašom u glavu! (VIDEO)