IZGUBILI ŽIVOTE NA KOSOVU, POKRILA IH SRPSKA ZEMLJA: Sahranjeni Stefan, Bojan i Igor - Uz jecaje i suze ispraćeni u večnost (FOTO/VIDEO)

Novosti onlajn/M.S.

01. 10. 2023. u 17:00

STEFAN Nedeljković, Bojan Miladinović i Igor Milenković, trojica Srba ubijenih na Kosovu i Metohiji, danas su ispraćeni na večni počinak.

ИЗГУБИЛИ ЖИВОТЕ НА КОСОВУ, ПОКРИЛА ИХ СРПСКА ЗЕМЉА: Сахрањени Стефан, Бојан и Игор - Уз јецаје и сузе испраћени у вечност (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: Novosti/Printscreen/Kosovo Onlajn/D.Z./G.Šljivić

Posmrtni ostaci Stefana Nedeljkovića na večni počinak krenuli su iz Zvečana, a ovaj mladi otac tri devojčice sahranjen je u Vrnjačkoj Banji. Bojan Mijailović sahranjen je u Leposaviću, a vozač saniteta Igor Milenković sahranjen je u selu Graničane.

Groblje malo da primi sve koji su došli da isprate Stefana Nedeljkovića

Uz bolne jecaje svojih najmilijih koji su parali tišinu i tmurno nebo nad Vrnjačkom Banjom, na ovdašnjem lokalnom groblju sahranjen je Stefan Nedeljković.

Osim najbližih članova porodice, Stefanovom ispraćaju na večni počinak prisustvovali su mnogobrojni rođaci, prijatelji, komšije i poznanici, kao i oni koji ga nisu poznavali ali su došli da izjave saučešće, podele tugu i bol sa ožalošćenim Nedeljkovićima…

G.Šljivić

- Teško je svima koji su ga poznavali, a najteže njegovoj porodici, njegovim kćerkama koje su ostale bez oca. Ispraćamo ga zauvek, a svima nam se srce cepa. Otišao je dobar, veliki čovek koji je imao velike planove za budućnost – tiho nam je na samom ulasku u vrnjačko groblje rekao jedan njegov prijatelj. - Na nama je da ga pamtimo, da čuvamo uspomenu i da se pobrinemo za porodicu, da njegova žrtva ne bude uzaludna.

G.Šljivić

Plato ispred kapele vrnjačkog groblja, kao i okolne ulice, bili su tesni da prime sve one koji su došli da odaju poštu i poklone se žrtvi terora na severu Kosova i Metohije.

G.Šljivić

Ljudi su u Vrnjačku Banju pristizali iz bukvalno svih krajeva Srbije i sa Kosova i Metohije, svi u tišini i strpljivo čekajući da polože vence i upute najiskrenije izraze saučešća. (G.Ć.)

Leposavić ispratio na večni počinak Igora Milenkovića

Veliki broj sugrađana i kolega ispratio je danas na večni počinak Igora Milenkovića iz Leposavića, ubijenog prošle nedelje u Banjskoj.

Foto: D.Z.

Veliki broj građana krenuo je od njegove rodne kuće iz ulice 24. novembra ka selu Graničane gde je sahranjen.

Na početku povorke bila su njegova deca i supruga. Milenković je iza sebe ostavio troje dece i suprugu.

Foto: D.Z.

Kilometarska kolona vozila kretala se za povorkom, a od Doma zdravlja, u kom je Milenković bio zaposlen kao vozač saniteta, povorci se pridružila i kolona vozila hitne pomoći. 

Kolege su uključile rotaciona svetla kako bi odali počast Milenkoviću. (D.Z.)

U Leposaviću sahranjen Bojan Mijailović

Na Novom groblju u Leposaviću sahranjen je Bojan Mijailović, jedan od trojice Srbina ubijenih na Kosovu i Metohiji.

Foto: Printskrin/Kosovo onlajn

Tužna povorka krenula je od njegove porodične kuće ka groblju. 

Bol i tuga bili su vidljivi na licima rodbine i sugrađana. Naročito je tužna činjenica da je Bojan pre samo nekoliko meseci postao otac po drugi put, i što za sobom ostavlja dvoje male dece. (D.Z.)

Telo Nedeljkovića krenulo iz Zvečana

Stefan Nedeljković na večni počinak ispraćen je i u svom rodnom Zvečanu, odakle su njegovi posmrtni ostaci krenuli za Vrnjačku Banju. 

Baš kako i dolikuje ispraćaju nekoga ko je svoj život položio za jednu od najsvetijih stvari, njegovo Kosovo, Stefana je iz Zvečana ispratila reka ljudi. 

Porodica i prijatelji potresnim čituljama danas su se našem listu opristili od Stefana Nedeljkovića. 

"Dani puni tuge ne mogu izbrisati uspomene i sećanje na tebe. Ostala je tvoja dobrota, najveće srce i ljubav koju si nam pružio. S velikim ponosom čuvaćemo sećanje na tebe", napisano je u čitulji njegove porodice. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK: Karlos Alkaraz izbačen sa turnira u Madridu! Imitirao Nadala, pa morao da pakuje kofere, kao i Rafa (VIDEO)