VASPITNO - POPRAVNI DOM U KRUŠEVCU OBELEŽIO MEĐUNARODNI DAN PISMENOSTI : Štićenicima ukazano na značaj obrazovanja

N.B.

11. 09. 2023. u 12:00

VASPITNO popravni dom u Kruševcu obeležio je Međunarodni dan pismenosti - 8. septembar, oglednim časom za svoje štićenike kojima je i ovog puta ukazano na značaj obrazovanja i sticanje veština iz različitih zanimanja koja su dostupna u ovoj ustanovi.

ВАСПИТНО - ПОПРАВНИ ДОМ У КРУШЕВЦУ ОБЕЛЕЖИО МЕЂУНАРОДНИ ДАН ПИСМЕНОСТИ : Штићеницима указано на значај образовања

Uprava za izvršenje krivičnih sankcija

U ovom trenutku je u Vaspitno-popravnom domu 65 odsto štićenika uključeno u srednje i osnovno obrazovanje koje se organizuje u dugogodišnjoj saradnji sa gradskim školama. Njima je dostupna i biblioteka ustanove koja broji nešto više od 6.300 naslova, a fond biblioteke se neprestano dopunjuje novim književnim delima - saopšteno je iz Uprave za izvršenje krivičnih sankcija.

Osim formalnog obrazovanja, štićenicima Doma su na raspolaganju obuke za više deficitarnih zanimanja.

Štićenici se stručno osposobljavaju na obukama za poslove vodoinstalatera, livca, mašinbravara, metalostrugara, automehaničara, električara, frizera, pekara, kuvara, krojača, molera, zidara, poslovima uzgajanja cveća…

Povodom Međunarodnog dana pismenosti, štićenici Vaspitno-popravnog doma su posetili i Narodnu biblioteku u Kruševcu, gde su se upoznali sa radom gradske biblioteke i neprocenjivim delima srpske i svetske književne riznice.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)