CRNA NIT" kontinuiteta rasizma prema srpskom narodu ogledala se, "zahvaljujući" globalnim masovnim medijima - u do tada nezapamćenim razmerama - u "satanizaciji" i "nacifikaciji" sprovođenoj tokom dve decenije, od ranih devedesetih godina prošlog veka.

Komentari (8)

Bane

19.08.2023. 08:16

Detaljno opisan ceo mehanizam za uništavanje jedne države. Ipak mislim da je cilj stvaranje fronta za napad na Rusiju. Zapadni generali kao drugi nivo odlučivanja su napravili strategiju a zapadni političari kao treći nivo odlučivanja su bili zaduženi da takvu odluku opravdaju na svaki mogući način. Srbija je nažalost platili visoku cenu igrama koje igraju moćnici.

Ivica Trajkovic

19.08.2023. 08:23

Stvarno dobra analiza.Tacna i precizna.Ali u jednom se nemogu sloziti:" razbijanje Jugoslavije vise spolja negoli iz unutra".To nije logicno.Jer da mi,obican narod nije lakoverno naseo,mi bi se razisli mirnim putem i danas bi i Srbija bila bolje razvijena,slicno kao Hrvatska i Slovenija.Ali ne,narod je bio dosta glup i sebican.Pogotovu Slovenci i Hrvati.Manje Bosanci i Srbi a nikako Makedonci i Crnogorci...Dakle narod je taj koji odlucuje,ipak.Niko mene obicnog gradjanina nemoze naterati da svom komsiji unistim dom,zivot ako ja to necu...zasto nemoze? Pa zato jer ako me bude terao na ono sto necu ja cu kao svesni gradjanin okrenuti pusku protiv tog opsesora i to zajedno sa mojim komsijom..pa onda neka se puse.

Bojan

19.08.2023. 10:56

@Ivica Trajkovic - U pravu si. Ali, šta ćemo da radimo ako je komšija drugog misljenja, pa on okrene pušku na tebe (kao i što je bilo)?

doktor

19.08.2023. 08:34

Divan komentar satkan od , siroj javnosti , malo poznatih cinjenica ! Ovaj nivo novinarstva drasticno dize i nivo znanja citalacke publike i najbolja je brana od besomucnih i primitivnih "napada" na Srbiju i nas narod !

neko kao ti

19.08.2023. 08:42

PA ajte molim vas, dozvolili ste kriminal u Srbiji, milosevic radio sta je hteo, oslabili vojsku, dozvolili na teritoriji KOSOVA I METOHIJE da se teroristi i narko bosovi organizuju, zinulo vam dupe za SLOVENIJOM i HRVATSKOM, dobili po nosu zbog vas , voleli ste da odlazite kod vasih evropskih prijatelja da glumite dzet set elitu, sve vase propuste MI PLACAMO, znate kao dete OTAC MI JE GOVORIO, ; NEMOJ DA ODLAZIS NA TA I TA MESTA U GRADU gde su kriminalci pa kad dobijes batine , ja cu da te izudaram za nauk, a vi ste isli kod njih i tras po nosu, hag, osude ,ponizenja do dan danas, pratite me ? da li me razumete? strucnjaci na papiru

Kozhedub

19.08.2023. 09:14

E sad Srbi pamet u glavu i nastavite da zivite u svojim zabludama o evropskom putu u tvorevinu koja vas nece. I ne samo da nece vas, nego nece ni sopstvene tradicionalne vrednosti jer ih je pregazila bombardovanjem SRJ. Birajte slobodan svet....