POGLEDAJTE – BORBENI TIMOVI SRPSKIH SPECIJALACA U AKCIJI: Intenzivna obuka u 72. brigadi za specijalne operacije (FOTO)

Tanjug

07. 08. 2023. u 20:56

U JEDINICAMA 72. brigade za specijalne operacije u toku je realizacija intenzivne obuke i taktičkih uvežbavanja za izvođenje specijalnih dejstava u protivterorističkoj operaciji, saopštilo je danas Ministarstvo odbrane.

ПОГЛЕДАЈТЕ – БОРБЕНИ ТИМОВИ СРПСКИХ СПЕЦИЈАЛАЦА У АКЦИЈИ: Интензивна обука у 72. бригади за специјалне операције (ФОТО)

Foto Vojska Srbije

Borbeni timovi, uz podršku helikopterskih jedinica Ratnog vazduhoplovstva i PVO, uvežbavaju vertikalni manevar, borbu u urbanoj sredini, izvođenje protivterorističkih i prepadnih dejstava, usavršavaju tehnike veranja i borenja i realizuju gađanja iz različitih tipova naoružanja.

Uporedo sa obukom borbenih timova, realizuje se i stručno-specijalističko osposobljavanje profesionalnih vojnika koji su u jedinicu primljeni početkom ovog meseca po Projektu 5000, nakon uspešno završene selektivne obuke.

Oni će u narednih šest meseci savladati sadržaje iz izviđačko-diverzantske i protivterorističke taktike, proći obuku u letnjim i zimskim uslovima, te obuku u borenju i rukovanju naoružanjem, sredstvima i opremom na upotrebi u jedinici.

Realizacijom osnovne i napredne obuke specijalnih jedinica, koja se u 72. brigadi za specijalne operacije izvodi tokom cele godine, obezbeđuje se vrhunska osposobljenost vojnika i starešina za izvršavanje zadataka u svim taktičkim, vremenskim i zemljišnim uslovima, a time i visok nivo borbene gotovosti ovog sastava Vojske Srbije.

BONUS VIDEO - STIGLO POJAČANjE ZA RUSKU MORNARICU: Najbolji sistem protivvazdušne odbrane kratkog dometa

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL U SRBIJI: Potukli se roditelji fudbalera iz Crne Gore i Rusije, povređena i deca (VIDEO)