VUČEVIĆ SA MINISTROM ODBRANE EGIPTA: Uputio mu poziv za "PARTNER 2023" (FOTO)

Novosti Onlajn

07. 08. 2023. u 14:24

POTPREDSEDNIK Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević započeo je posetu Arapskoj Republici Egipat sastankom sa ministrom odbrane i vojne proizvodnje te zemlje generalom Mohamedom Ahmedom Zakijem.

ВУЧЕВИЋ СА МИНИСТРОМ ОДБРАНЕ ЕГИПТА: Упутио му позив за ПАРТНЕР 2023 (ФОТО)

Foto: Ministarstvo odbrane

Nakon svečanog dočeka uz počasni stroj pripadnika Garde egipatskih Oružanih snaga i intoniranje himni, usledio je razgovor ministara odbrane Srbije i Egipta, u prisustvu delegacija koje predvode.

Uz izraze zahvalnosti na ukazanom gostoprimstvu, ministar Vučević ocenio je da je ova poseta još jedna potvrda dobre saradnje Srbije i Egipta i dva ministarstva odbrane, izrazivši opredeljenje za dalji razvoj i unapređenje odnosa u oblastima vojnotehničke, vojnoobrazovne i vojno-vojne saradnje.

Na sastanku je istaknuto da saradnja Srbije i Egipta ima uzlazni trend, čemu je doprineo susret predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića i predsednika Egipta Abdela Fataha el Sisija u Srbiji prošle godine.

Foto: Ministarstvo odbrane

Ministar Vučević naglasio je da je dugoročno strateško opredeljenje Srbije da zadrži status vojno neutralne države, bez članstva u bilo kojoj od postojećih vojnopolitičkih organizacija. Istovremeno, istakao je ministar Vučević, to ne znači odsustvo volje za unapređenjem saradnje sa svim relevantnim akterima u domenu međunarodnih odnosa, a naročito bezbednosti i odbrane.

Današnji susret u Kairu ministar Vučević iskoristio je i da generalu Zakiju uputi poziv za učešće na Međunarodnom sajmu naoružanja i vojne opreme "PARTNER 2023" koji će biti održan u septembru 2023. godine u Beogradu.

General Zaki tokom današnjeg susreta sa ministrom Vučevićem razgovarao je o bezbednosnoj situaciji u regionu, kao i u svetu.

Foto: Ministarstvo odbrane

On je, takođe, istakao značaj nastavka i unapređenja saradnje u oblasti odbrane između dve zemlje, a kao oblasti od posebnog značaja kada je reč o saradnji u oblasti odbrane, general Zaki je izdvojio vojnotehničku i vojno-vojnu saradnju. On je zahvalio na pozivu za učešće na ovogodišnjem sajmu "PARTNER 2023" i izrazio zadovoljstvo, jer je reč o manifestaciji koja okuplja učesnike iz celog sveta.

U delegaciji Ministarstva odbrane i Vojske Srbije koju predvodi ministar Vučević su i državni sekretar Nemanja Starović, pomoćnik ministra za materijalne resurse dr Nenad Miloradović, šefovi kabineta potpredsednika Vlade i ministra odbrane Žarko Mićin i brigadni general Goran Momčilović, savetnik ministra odbrane Nikola Banjac, zamenik komandanta Ratnog vazduhoplovstva i PVO brigadni general Brane Krnjajić, načelnik Uprave za međunarodnu vojnu saradnju pukovnik Nebojša Svjetlica, kao i ambasador Srbije u Egiptu Miroslav Šestović i izaslanik odbrane potpukovnik Zdravko Perić.

BONUS VIDEO: Pokazno gađanje Vojske Srbije sa novim naoružanjem

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (115)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove