DETALJNA VREMENSKA PROGNOZA ZA NAREDNE DVE NEDELJE: Evo da li nam stižu novi vreli talasi, ili česti pljuskovi

Novosti online

26. 06. 2023. u 20:31

POLAKO se bližimo kraju meseca, a poslednje dane juna obeležiće izraženije temperaturne oscilacije. Dobra vest je da će početak jula imati temperature nalik letnjim.

ДЕТАЉНА ВРЕМЕНСКА ПРОГНОЗА ЗА НАРЕДНЕ ДВЕ НЕДЕЉЕ: Ево да ли нам стижу нови врели таласи, или чести пљускови

Foto: Tanjug/Rade Prelić/Strahinja Aćimović

Početak ove sedmice doneo je stabilizaciju vremena i porast temperature vazduha, tako da nas već sutra u većem delu Srbije očekuje oko 30°C. U svim predelima Srbije biće sunčano, uz vrlo visoke vrednosti UV zračenja.

Pred sam kraj dana u severozapadnim predelima Srbije očekuje se naoblačenje sa kišom, pljuskovima i grmljavinom i to će biti uvod u prolaznu, ali jaču promenu vremena tokom srede.

U sredu će se hladni front premeštati od severa ka jugu i na svom putu doneće kišu i pljuskove sa grmljavinom. 

Na severu i na zapadu Srbije vreme će biti skoro pa jesenje, uz prestanak padavina popodne, dok se u ostalim predelima Srbije očekuje letnje vreme, a hladni front doneće zahlađenje sa pljuskovima i grmljavinom sredinom dana i posle podne.

Maksimalna temperatura biće od 18°C na zapadu do 30°C na jugu i jugoistoku Srbije. Po prodoru hladnog fronta vetar će biti u skretanju na jak severozapadni.

U četvrtak i petak se očekuje ponovo sunčano i toplo vreme, a temperatura će biti u postepenom porastu.

Prvi dani jula doneće nestabilnije i nešto svežije vreme.

Prvog dana vikenda u Srbiji će biti toplo, pred kraj dana sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Maksimalna temperatura biće oko 30°C.

Već drugog dana vikenda pljuskovi sa grmljavinom očekuju se širom Srbije, a i temperatura će biti u padu.

Dakle, sam početak jula proteći će u znaku nestabilnijeg, ali i svežijeg vremena. Maksimalna temperatura biće uglavnom od 23 do 27°C.

Od 5. jula usledio bi porast temperature vazduha na vrednosti oko i preko 30°C i najtoplije bi bilo oko 7. jula, uz temperature do 33°C.

Prema trenutnim prognozama oko 9-10. jula usledio bi pad temperature vazduha za oko pet stepeni, uz lokalne pljuskove sa grmljavinom.

Prosek maksimalne temperature za kraj juna i početak jula u Srbiji je od 26 do 30°C, tako da se u narednih desetak dana očekuju temperature manje-više u skladu sa kalendarom. Ne očekuju se velike vrućine, a pljuskovi sa grmljavinom biče česta pojava.

(Telegraf)

BONUS VIDEO: Versaj blista četiri veka

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove