NA SNAZI CRVENI METEOALARM, RHMZ UPOZORAVA NA NEPOGODE: Vremenska prognoza za Srbiju, ovi delovi zemlje na udaru

Novosti online

24. 06. 2023. u 08:24

U SRBIJI će danas biti umereno do potpuno oblačno i svežije, mestimično s kišom i pljuskovima sa grmljavinom, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

НА СНАЗИ ЦРВЕНИ МЕТЕОАЛАРМ, РХМЗ УПОЗОРАВА НА НЕПОГОДЕ: Временска прогноза за Србију, ови делови земље на удару

Foto: N. Skenderija/Printscreen/RHMZ

Na istoku, jugu i jugozapadu Srbije lokalno se očekuje olujni vetar praćen gradom i velikom količinom padavina za kratko vreme.

Vetar će biti slab i umeren, severozapadni, u zoni pljuskova jak i olujni. Najniža temperatura biće od 17 do 21, a najviša od 23 na zapadu do 31 stepen Celzijusa na istoku i jugoistoku Srbije.

Danas je upaljen crveni meteo alarm, i to na području istočne, jugoistočne Srbije i Kosova i Metohije zbog jakih grmljavina, pljuskova ali i jakog vetra.

Foto: Printscreen/RHMZ

RHMZ upozorava da će tokom dana uslovi za grmljavinske nepogode biti na istoku, jugu i jugozapadu zemlje. U zoni jakih pljuskova pašće 20 - 30 mm za kratko vreme, lokalno i više, a olujni vetar kratkotrajno će biti jači od 20 - 25 m/s.

Foto: Printscreen/RHMZ

Na pritokama Jasenice, Kubršnice, Mlave i Peka mogući su kratkotrajni veći porasti vodostaja bujičnih vodotoka sa manjim lokalnim izlivanjima.

Prognoza za nedelju

U nedelju se očekuje promenljivo oblačno vreme, na severu Srbije uglavnom suvo, a kratkotrajna kiša i pljuskovi sa grmljavinom očekuju se južno od Save i Dunava. Vetar slab do umeren severozapadni. Najniža temperatura od 15 do 20 stepeni, a najviša od 24 do 28 stepeni.

Prognoza za ponedeljak

U većem delu pretežno sunčano, osim na istoku Srbije, gde se uz više oblačnosti i dalje očekuju padavine. Vetar slab do umeren, severni i severozapadni. Najniža temperatura od 14 do 18 stepeni, a najviša od 26 do 30 stepeni.

Prognoza za utorak

Pretežno sunčano i toplije. Vetar slab, promenljiv. Najniža temperatura od 12 do 18 stepeni, a najviša od 27 do 31 stepen. Krajem dana na severu Srbije uz lokalni razvoj oblačnosti pojava pljuskova sa grmljavinom.

BONUS VIDEO: Dve godine pre osnivanja NASE, Mašinski fakultet u Beogradu je 1956. godine dobio aerotunel

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

ITALIJA U ŠOKU: Evo zbog koga je Janik Siner ostavio devojku (FOTO)