GENERAL LUKOVIĆ O SNIMKU SA UTAKMICE ABA LIGE: Jedinicom neće komandovati niko drugi, naročito ne oni koji ne znaju ni za čast, ni za ponos

Novosti online

21. 06. 2023. u 15:07

POVODOM neprimerenih tekstova uz video-snimak sa košarkaške utakmice između Crvene zvezde i Partizana, komandant Žandarmerije general policije Dejan Luković, koji se trenutno nalazi u kopnenoj zoni bezbednosti, poručio je da neće dozvoliti da bilo ko srpsku žandarmeriju koristi za dnevnopolitičke obračune i da u ovoj elitnoj jedinici postoji jasan lanac komande.

ГЕНЕРАЛ ЛУКОВИЋ О СНИМКУ СА УТАКМИЦЕ АБА ЛИГЕ: Јединицом неће командовати нико други, нарочито не они који не знају ни за част, ни за понос

Foto: MUP

- Pripadnici Žandarmerije su tokom ove utakmice, u trenutku kada je došlo do manjeg nereda izazvanog od strane navijača, preventivno izašli na teren kako ne bi došlo do ozbiljnijeg narušavanja javnog reda i mira. Onog trenutka kada se situacija smirila, postupili su isključivo po komandi svog komandira i napustili teren - istakao je general Luković.

On kaže da su čast i ponos glavni postulati srpskih žandarma, i da dok je on komandant Žandarmerije ovom elitnom jedinicom neće komandovati niko drugi, naročito ne oni koji ne znaju ni za čast, ni za ponos.

- Ne samo kroz istoriju, već svakog dana, žandarmerija pokazuje i opravdava razlog svog postojanja. Danonoćno, neumorno i istrajno čuva mir i bezbednost svih građana, bori se protiv svih vidova kriminala i u svakom trenutku svaki njen pripadnik spreman je da položi svoj život u odbrani najveće svetinje, svoje otadžbine Srbije - zaključio je komandant Žandarmerije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KADA JE RAK PLUĆA IZLEČIV? Doktorka Đurđević dala odgoor na pitanje o strašnoj bolesti (VIDEO)