Besplatan panel za trudnice i buduće tate „Dobro došla bebo“

Novosti onlajn

19. 06. 2023. u 20:09

JUN je povezan s novim počecima, rastom i obnovom a roditeljstvo se takođe smatra novim poglavljem u životu roditelja i dece. Međutim, malo je poznato da je jun takođe i Mesec Roditeljstva.

Бесплатан панел за труднице и будуће тате „Добро дошла бебо“

Foto: Novosti

Ova inicijativa ima za cilj da proslavi i podrži sve roditelje u njihovoj ulozi odgajanja dece. Tim povodom i Humanitarna organizacija „Klub beba trudnica i mama“ iz Niša, 23. juna u hotelu „Šeraton“ u Novom Sadu, s početkom u 17.00 časova organizuje besplatan panel za trudnice i buduće tate pod nazivom „Dobro došla bebo“ , u cilju njihovog okupljanja i edukacije od strane eminentnih doktora iz oblasti ginekologije i pedijatrije.

- Roditeljstvo je jedno od najuzbudljivijih i najizazovnijih putovanja koje možete doživeti u životu. To je privilegija i odgovornost koja zahteva ljubav, strpljenje, posvećenost i puno snage - kaže dr Jelena Nišević Lazović, specijalizant ginekologije i akušerstva i jedan od predavača na panelu.

Dr Nišević Lazović je nedavno postala mama i jednog dečaka, i koja će na panelu podeliti i lično iskustvo trudnoće i porođaja. Kako doktorka kaže, u nekom momentu naiđu prepreke, dileme, izazovi, postane teško, postanete umorni, iscrpljeni, a dete je tu – traži, hoće, ima potrebe. Onda nad ljubavlju preovladaju, strahovi, nesigurnosti, nerazumevanje, pad samopouzdanja. Ove emocije i situacije su zajedničke roditeljima na svim meridijanima,  očekivane, uobičajene.

- Obeležavamo mesec roditeljstva, da bi skrenuli pažnju na roditeljstvo u svakom smislu, da se javno govori o tome da nije uvek lako i lepo, ali da uz adekvatnu podršku porodice, društva i okoline, sve prepreke je moguće prevazići - ističe dr Nišević Lazović.

Na panelu budući roditelji moći će da čuju savete u vezi porođaja, važnosti primene suplementacije tokom dojenja, i kako se pripremiti za prve dane sa bebom kod kuće. Panel „Dobro došla bebo“ organizuje se okviru kampanje „Pojačajmo svest o zajedništvu i povećanju nataliteta“ u okviru koje se održavaju besplatne edukacije budućih mama i njihovih partnera kako o trudnoći tako i o nezi bebe.

Humanitarna organizacija „Klub beba trudnica i mama“ iz Niša postoji od 2016. godine i broji preko 10.000 članova. Za sve prisutne goste, partneri i Klub su obezbedili razne korisne poklone za mamu i bebu, kao i poklon vaučere i popuste. Na skupu se čekuje se učešće oko 100-ak trudnica iz Novog Sada i Vojvodine.

Prijave i više informacija putem Instagram profila @melly_kbtim Očekujemo vas da zajedno prevaziđemo predstojeće strahove i pomognemo kroz savetovanje i edukaciju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KADA JE RAK PLUĆA IZLEČIV? Doktorka Đurđević dala odgoor na pitanje o strašnoj bolesti (VIDEO)