VREMENSKI ROLERKOSTER: Evo šta nas čeka sledeće nedelje

Novosti online

17. 06. 2023. u 16:00

DANAS će visinski ciklon nastaviti da se udaljava na severoistok ali će i dalje nad istokom regiona, posebno nad većim delom Srbije donositi povremenu kišu i grmljavinske pljuskove. Nad ovim delom regiona se prestanak padavina očekuje u toku noći, piše meteorolog Marko Čubrilo u novoj prognozi vremena za Srbiju.

ВРЕМЕНСКИ РОЛЕРКОСТЕР: Ево шта нас чека следеће недеље

Foto: Depositphotos

Od sutra će ka nama jačati grebena anticiklona preko kojeg će strujati topao vazduh iz Mediterana tako da će uslediti stabilizacija i otopljenje.

- U nedelju samo ponegde redak pljusak, ali uz makismume koji će biti od +24 do +29 stepeni Celzijusa. Od nedelje još toplije ali su modeli ipak umanjli snagu tog otopljenja i trenutno ga drže u granicama uobičajnih naleta vrućine za naš regoon i u sredu bi se maksimumi trebali kretati od +26 do +32 stepena Celzijusa, što jesu visoke temperature ali svakako ne i ekstremno visoke te nema govora o nekim “paklenim vrućinama” - dodaje Čubrilo.

Problem će biti visok udeo vlage pri tlu koji će stvarati osećan sparine. Oko srede bi se istočnije od nas mogao premestiti hladan front koji bi severu i istoku regiona uz lokalnu destabilizaciju atmosfere mogao doneti ređu pojavu grmljavinskih pljuskova, a kako će pri tlu biti dosta toplo osim pljuskova može biti i ređih ali veoma snažnih grmljavinskih nepogoda.

Vreme sledeće nedelje

Do narednog petka svakako toplo uz maksimume od +27 do +32,a u petak nad delovima srbije lokalno i oko +34 stepena Celzijusa. Već u petak tokom dana sa približavanjem hladnog fronta na severozapadu regiona svežije i nestabilno.

- Te nestabilnosti bi se u petak uveče u subotu premestile dalje na jugoostok te bi uz lokalno i vrlo jake pljuskove i nepogode usledilo osveženje i za naredni vikend bi maksimumi kretali od +16 do +25 stepeni Celzijusa - stoji u prognozi.

Zatim bi oko 26.06. na kratko bilo malo toplije, ali verovatno do +30 stepeni Celijusa, osim u zaleđu primorja, dok bi krajem meseca verovatno ponovo bilo nestabilno uz pljuskove.

Sumirano, veliki problemi sa vodom će od sutra polako da se saniraju, ovako obilne kiše će prestati i od nedelje sledi prvi, pravi, letnji period vremena. Nestabilnosti su moguće sredinom nedelje i posebno krajem iste kada su moguće lokalne ali vrlo jake nepogode, zaključuje Čubrilo.

(Alo)

BONUS VIDEO:

KAO DA JE OD PESKA: Pogledajte snimak rušenja mosta u Mrčajevcima

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024