PATRIJARH PORFIRIJE U OHRIDU: Uručeno mu najviše odlikovanje MPC – Ohridske arhiepiskopije

Novosti onlajn

05. 06. 2023. u 15:19

SVETOM arhijerejskom liturgijom u crkvi Svete Sofije u Ohridu, koju su predvodili patrijarh srpski Porfirije i arhiepiskop ohridsko-makedonski Stefan, obeleženo je spajanje Pravoslavne ohridske arhiepiskopije i Makedonske pravoslavne crkve.

ПАТРИЈАРХ ПОРФИРИЈЕ У ОХРИДУ: Уручено му највише одликовање МПЦ – Охридске архиепископије

Foto: SPC

Ovim povodom Sveti arhijerejski Sinod Makedonske pravoslavne crkve – Ohridske arhiepiskopije odlikovao je patrijarha Porfirija Ordenom Svetog Kimenta Ohridskog prvog reda, najviše odlikovanje MPC–OA, saopštila je Srpska pravoslavna crkva.

Izražavajući zahvalnost patrijarh Porfirije je rekao da je ispunjen radošću što je u Ohridu, u prelepom hramu Svete Sofije, uz napomenu da je u tom hramu i pre 100 godina služio patrijarh srpski.

- Sve što imamo, šta mislimo, što vredi i što je od Boga, zato je dar da možemo da vidimo jedni druge kao sestrinske crkve u ime Božijeg duha, Božji dar - rekao je Porfirije.

Podsetimo, pre godinu dana u staroj Sabornoj crkvi Svetog arhangela Mihaila u Beogradu poglavar SPC uručio Tomos o autokefalnosti poglavaru MPC–OA.

BONUS VIDEO - Obeležen Dan Ministarstva unutrašnjih poslova i Dan policije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024