BEOGRAD ISPRAĆA SVETITELJA: Veliki broj vernika u redu čeka da se pokloni moštima vladike Nikolaja (VIDEO)

Novosti online

04. 06. 2023. u 10:45

U HRAMU Svetog Save u toku je liturgija koju na dan Svete Trojice, odnosno Duhova, služi patrijarh srpski Porfirije. Veliki broj vernika od jutarnjih sati u redu čeak ispred hrama da bi se poklonili moštima Svetog Nikolaja Velimirovića koje će danas biti vraćene u njegovu zadužbinu, manastir Lelić kod Valjeva.

БЕОГРАД ИСПРАЋА СВЕТИТЕЉА: Велики број верника у реду чека да се поклони моштима владике Николаја (ВИДЕО)

Foto: SPC

Podsetimo, u Beogradu je 25. maja održana Spasovdanska litija, a na čelu kolone nalazio se kivot sa moštima Svetog Nikolaja Žičkog.

Nakon litije, mošti Svetog vladike Nikolaja unete su u Hram Svetog Save.

Prvobitno je bilo planirano da mošti Svetog vladike Nikolaja u hramu ostanu do 27. maja, ali je na molbu vernika patrijarh srpski Porfirije, uz saglasnost episkopa valjevskog Isihija, odlučio da tu ostanu do danas.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: MNOGO JE TU PESAMA - Nikola Rokvić o trajanju na sceni i otkrio kako voli da se provodi u kafani

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu