KRUŠEVLJANI SAKUPILI VIŠE OD 100.000 DINARA ZA KRISTINU: Nastavlja se humanitarna akcija (FOTO)

S.BABOVIĆ

29. 05. 2023. u 10:01

VIŠE od 100.000 dinara sakupljeno je na Humanitarnom bazaru za lečenje Kristine Blagojević (18) juče u Kruševcu, a borba za lek iz Japana koji može da pomogne ovoj divnoj devojci da pobedi tumor se nastavlja.

КРУШЕВЉАНИ САКУПИЛИ ВИШЕ ОД 100.000 ДИНАРА ЗА КРИСТИНУ: Наставља се хуманитарна акција (ФОТО)

Foto:Kplo srpskih sestara Krusevac

- Hvala vam svima na nesebičnom angažovanju, svakoj donaciji, deljenju objava, volontiranju pored tezgi - objavljeno je na Fejsbuk stranici Obrok za porodicu Kruševac, organizacije koja je organizovala bazar. - Bravo, humani narode, uspeli smo koliko toliko da pomognemo Kristini u njenoj borbi.

Brojni Kruševljani i udruženja pomažu učenici Politehničke škole u teškim trenucima.

Foto:Budi human

Fondacija Budi human

Kristina Blagojević (18) iz Kruševca godinama se bori protiv tumora mozga. Agresivni karcionom glioblastum gladus uklonjen je u celini na Klinici za neourohirurgiju 2021. godine, ali se bolest vratila posle godinu dana. Brojne humanitarne akcije uspele su da, posle operacije u KCS, mladu Kruševljanku odvedu do intervencije u Istanbulu.

Sada su potrebna sredstva za lečenje u Japanu i primanje inovativne terapije lekom „delitakt“.

- Kristina je bila zdravo i veselo dete koje je uživalo u svom detinjstvu sve do 2020. godine kada su se pojavile glavobolje, umor, promene u ponašanju, loše socijalne interakcije, pad koncentracije - navode u Fondaciji „Budi human“. - Usledili su specijalistički pregledi i dijagnostika. Tek u leto 2021. godine kada je Kristina imala epileptični napad, nakon CT glave koji je pokazao promene na mozgu konstatovano je da ima zloćudni tumor.

Kristina sa roditeljima i dva brata živi u selu Globare kod Kruševca. Sami ne mogu da se izbore sa ogromnim medicinskim troškovima. Da dođe do leka, Kristini se može pomoći i slanjem SMS poruka na humanitarni račun Fondacije „Budi human“.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)