KRISTINI IZ KRUŠEVCA SU REKLI DA ĆE ŽIVETI JOŠ GODINU DANA – Za pet dana to može da se promeni

S.BABOVIĆ

23. 05. 2023. u 09:15

Kristina Blagojević (18) iz Kruševca godinama se bori protiv tumora mozga.

КРИСТИНИ ИЗ КРУШЕВЦА СУ РЕКЛИ ДА ЋЕ ЖИВЕТИ ЈОШ ГОДИНУ ДАНА – За пет дана то може да се промени

Foto:Budi human

Agresivni karcionom glioblastum gladus uklonjen je u celini na Klinici za neourohirurgiju 2021.godine, ali se bolest vratila posle godinu dana. Brojne humanitarne akcije uspele su, da posle operacije u KCS, mladu Kruševljanku odvedu do intervencije u Istanbulu.

Sada su potrebna sredstva za lečenje u Japanu i primanje inovativne terapije lekom „delitakt“. Humanitarke okupljane oko Udruženja "Obrok za porodicu"- Kruševac 28. maja organizuju veliki humanitarni bazar kako bi pomogli da se to lečenje i ostvari.

Bazar se održava u centru grada kod Kocke. Prodaju se donirane igračke, odeća, cveće, servisi, saksije, nakit.

- Kristina je bila zdravo i veselo dete koje je uživalo u svom detinjstvu sve do 2020. godine kada su se pojavile glavobolje, umor, promene u ponašanju, loše socijalne interakcije, pad koncentracije - navode u Fondaciji „Budi human“. - Usledili su specijalistički pregledi i dijagnostika. Tek u leto 2021. godine kada je Kristina imala epileptični napad, nakon CT glave koji je pokazao promene na mozgu konstatovano je da ima zloćudni tumor.

Kristina sa roditeljima i dva brata živi u selu Globare kod Kruševca. Sami ne mogu da se izbore sa ogromnim medicinskim troškovima. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK NA MARAKANI: Pred večiti derbi umro jedan od najvoljenijih članova FK Crvena zvezda