USMRĆENA ZLOM KOJE NEMA IME I PREZIME: Potresne reči patrijarha, oca, sestre i drugarica na sahrani male Angeline (FOTO)

J.D.Lj.

17. 05. 2023. u 21:10

NA BEOGRADSKOM groblju Lešće danas je sahranjena Angelina A. (14), deseta žrtva masakra koji je 3. maja u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru, počinio učenik Kosta K. (13). Lekari klinike u Tiršovoj borili su se 12 dana da joj spasu život, ali njeno srce nije izdržalo. U ponedeljak je podlegla teškim ranama.

УСМРЋЕНА ЗЛОМ КОЈЕ НЕМА ИМЕ И ПРЕЗИМЕ: Потресне речи патријарха, оца, сестре и другарица на сахрани мале Ангелине (ФОТО)

Foto N. Skenderija

Od Ginčeta, kako su je zvali svi koji su je voleli,  oprostili su se njeni najbliži, porodica, prijatelji i drugovi iz škole, a potresne su bile reči patrijarha Porfirija, koji je služio opelo, devojčicinog oca Anđelka, kao i oproštajni govori njene sestre i drugarica. 

- Angelina, koja nosi ime anđeosko, otišla je u naručje Božje. Kad god smo suočeni sa smrću, uvek iznova se vraćamo na pitanje smisla postojanja života. Kada se desi da ode ko je na početku svoga života, počinjemo da razumemo šta znači život i biološki kraj. Tada shvatamo najpre da odlazak sa ovoga sveta nije samo biološka činjenica, nego je izazov i bol kada ode neko koga smo čitavim svojim bićem voleli - rekao je patrijarh Porfirije.

- Siguran sam da i pored neopisive tuge Angelinin odlazak iz ovoga sveta nije njena poslednja reč. Ona i njeni drugovi i drugarice usmrćeni su zlom koje nema ni ime ni prezime. Smrt je najveći i najsnažniji podsetnik da smo jedni drugima potrebni. Molimo se za nju i njene drugove i drugarice i za svu nevino stradalu decu na ovom svetu. 

Okupljenima se obratio i Angelinin otac, koji se zahvalio svim prisutnima, kao i lekarima iz Tiršove, koji su se borili za život njegove ćerke, nastavnicima koji su je usmeravali i učili, policiji, državi i predsedniku Aleksandru Vučiću na brizi, podršci i saosećanju sa svim porodicama stradale dece. 

- Ginče moja, danas tata piše pismeni zadatak iz srpskog. U njemu te i ja i mama molimo za oproštaj što nismo uspeli da te sačuvamo na ovom svetu. Anđele naš, volimo te do neba i čekamo naš ponovni susret - rekao je neutešni otac. 

Foto N. Skenderija

Plačnim glasom obratila se i Angelinina sestra: 

- Ljubimo te i volimo beskrajno i čekamo naš novi susret. 

Dve drugarice pokušale su kroz suze da se oproste od devojčice, a nakon toga je formirana najtužnija kolona. Na čelu su Angelinini drugovi i drugarice nosili vence i cveće, a povorci su se priključili i sam patrijarh i ostalo sveštenstvo. 

BELI BALONI

Nakon poslednjeg pozdrava porodice i ostalih od devojčice, u trenutku kad je ona u belom kovčegu spuštana u raku, pušteno je pregršt belih balona prema nebu, kao simbol njene bezgrešne duše. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)