POTPREDSEDNIK Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević i ambasador Sjedinjenih Američkih Država u Srbiji Kristofer Hil obišli su danas izložbu "Američka medicinska misija za Srbiju i srpsku vojsku u vreme Velikog rata 1914-1918." u Istorijskom arhivu Grada Novog Sada.

Komentari (3)

master58

15.05.2023. 14:15

Bilo bi lijepo napraviti izlozbu o divljackom bombardovanj Srbije pa ga pozvati da vidi kako su oni humana nacija .Bilo bi interesantno cuti sta bi imao da kaze.

Ivan Zgrozeni

18.05.2023. 07:56

To je prvenstveno bila spijunska misija. Srpska vojska je pred kraj rata oslobodila Tiranu I Skadar. Onda su Italijani preoteli Tiranu I doslo je do konfrontacije kod Skadra. Resenje je nadjeno u medjunarodnoj okupaciji "do konacnog resenja na mirovnoj konferenciji". Resenje nam je poznato. Ostali smo bez hiljadugodisnjeg prestonog grada u kojem su Srbi u tom momentu cinili vecinu I bez izlaza na more. Bescasce ide I dalje u proslost do Balkanskih ratova kada je Karnegijeva fondacija za mir dokazivala da smo koristili oruzje za itrebljenje civila da bi se opravdala kradja nasih teritorija, ustanovila albanska drzava a Srbi u Staroj Srbiji bili izlozeni genocidu tako da ih statisticki u Albaniji sada nema.