"VRATI SE, DUŠO, MAMI U ZAGRLJAJ" Na beogradskom Centralnom groblju sahranjena tragično stradala ćerka Dragana Kobiljskog

J.D.Lj.

06. 05. 2023. u 13:43

NA beogradskom Centralnom groblju sahranjena je Ema Kobiljski, jedna od osam žrtava- dece, koje je njihov školski drug Kosta K. (13), pre nekoliko dana, usmrtio hicima iz pištolja u OŠ "Vladislav Ribnikar", na Vračaru.

ВРАТИ СЕ, ДУШО, МАМИ У ЗАГРЉАЈ  На београдском Централном гробљу сахрањена трагично страдала ћерка Драгана Кобиљског

Foto ATAImages

Ema je, inače, ćerka poznatog odbojkaškog para Kobiljski, Dragana i Nine.

Na večni put, malu Emu je, osim porodice, ispratilo više od 500 ljudi - rodbina, drugovi iz škole, prijatelji porodice, među kojima brojni sportisti - odbojkaši, košarkaši, fudbaleri, vaterpolisti, među kojima i Daniko Ikodinović, bivši suprug pevačice Nataše Bekvalac.

Kapela na Centralnom groblju bila je premala da primi sve one koji su došli da izjave saučešće, poklone se senima male Eme, zapale sveće.

Suze i žal za tragično stradalom devojčicom, niko nije mogao da sakrije.

Kad se, posle opela, u belom sanduku, sa pregrštom belih cvetova preko i nepreglednom kolonom, krenulo put mesta gde će mala Ema biti sahranjena, začuo se bolan lelek majke:

- Ne, ne dajte moju Emu! Vrati se, dušo, mami u zagrljaj!

Otac Dragan, koji se do tog trenutka držao "muški", tada je pokleknuo i zaplakao. Takođe i Emina sestrica Mila, rođaci, prijatelji.

- Ema i sve male duše, koje su sad otišle u drugi svet, otišli su čisti,nevini, kao što i priliči deci - rekao je sveštenik ispred kapele. - Na današnji dan, neka im je slava i neka im Sveti Đorđe pomogne da se tamo snađu i nađu sebi smiraj. Posle ovolike tragedije, Emine i njenih tragično stradalih drugara mi, ovozemaljski narod, nadam se da ćemo naučiti sve vrednosti života i da nas više nikad neće snaći ovakva strahota i tragedije. A sva ta, nevina deca, među kojima je i Ema, čuvaće nas sve zajedno, sa onoga sveta.

Poslednji ispraćaj tragično stradale devojčice, na beogradskom Centralnom groblju, ispratili su svi domaći mediji, ali i veliki broj stranih. Među njima i rumunski mediji, čiji su novinari, fotoreporteri, ali i neki sportisti, došli da odaju poslednju počast detetu, kao i izjave saučešće porodici, pre svega ocu Draganu, koji je tamošnji trener jednog odbojkaškog kluba i kojeg je tragična vest o smrti ćerke, zatekla u Rumuniji. 


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL U SRBIJI: Potukli se roditelji fudbalera iz Crne Gore i Rusije, povređena i deca (VIDEO)