JOŠ SE NE NADAJTE PROLEĆU: U četvrtak i do 25 stepeni, a zatim sledi obrt

Novosti online

10. 04. 2023. u 14:00

OBLACI, ponegde kiša ili pljusak su mogući još danas, i na planinama višim od 800 metara nadmorske visine se očekuje sneg, dok se na severu, a zatim i nad ostalim predelima očekuje da bude pretežno sunčano i osetno toplije.

ЈОШ СЕ НЕ НАДАЈТЕ ПРОЛЕЋУ: У четвртак и до 25 степени, а затим следи обрт

Foto: D.B.

Meteorolog Marko Čubrilo je najavio da će do četvrtka uveče biti toplo, uz malo kiše ponegde u noći ka sredi, a zatim sledi novo pogoršanje kiša i umereno zahlađenje koja će nas pratiti do oko 19. aprila.

- Noć ka ponedeljku dosta je bila hladna i tamo gde bude pretežno vedro moguća je pojava slabog, uglavnom prizemnog mraza. U ponedeljak nad severnim predelima regiona pretežno će biti sunčano i još malo toplije uz promenljivu oblačnost, dok će nad središnjim, a posebno istočnim delovima regiona i dalje biti povremene kiše ili pljuskova, i sneg ponegde na preko 800 metara nadmorske visine – kaže Marko Čubrilo.

Dnevni maksimum temperature u ponedeljak će biti od +6 ponegde nad jugoistoku do oko +16 ponegde na severu regiona. Vetar će danas biti slab, dok će sutra biti umeren, na istoku regiona povremeno i pojačan, severozapadni.

Prema rečima meteorologa od utorka do četvrtka uveče biće malo do umereno oblačno, i osetno toplije.

- Samo je u noći ka sredi moguće prolazno naoblačenje ponegde uz kišu, ali bez bitnog uticaja na temperaturu vazduha. Dnevni maksimum će biti od +12 do +20, a u četvrtak na istoku regiona ponegde i do oko +25 stepeni Celzijusa. U četvrtak krajem dana do zapadnih, jugozapadnih, a kasnije i središnjih delova regiona stiže hladan font donoseći kišu, pljuskove, i okretanje vetra na severozapadni smer uz zahlađenje – kaže Čubrilo, prenosi Blic.

Foto: Tanjug/Vladimir Šporčić

U petak će se hladan front premeštati dalje na istok donoseći kišu, grmljavinske pljuskove uz okretanje vetra na severozapadni smer i zahlađenje, te je preko 900 metara nadmorske visine moguća i pojava snega.

Dnevni maksimum u petak od oko +6 na severozapadu do oko +16 na jugoistoku regiona gde će front stići krajem dana.

U subotu sledi kratkotrajna stabilizacija uz promenljivu oblačnost i dnevni maksimum od +10 do +16 stepeni Celzijusa, dok je od nedelje moguće novo pogoršanje uz kišu i pljuskove nad većim delom regiona, a usledilo bi i novo, manje zahlađenje.

- Stabilnije i ponovo malo toplije vreme je moguće posle 19. aprila. Sumirano, od nedelje polako, ali sigurno stiže prolećno vreme, maksimumi bi nakratko u četvrtak na istoku mogli dostići i letnje vrednosti, zatim sledi jedno tipično prolećno pogoršanje, dok bi snega bilo preko 900 metara nadmorske visine, što je za ovaj deo godine normalna pojava – zaključuje Čubrilo.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

NIJE MOGAO VIŠE DA ĆUTI: Oglasio se Novak Đoković zbog ubistva Srba na Kosovu