U BEOGRADU SUTRA SNEG: Zima se vraća na velika vrata

Novosti online

03. 04. 2023. u 13:15

U BEOGRADU će danas biti oblačno i hladno sa kišom. Maksimalna temperatura neće preći 10°C. Severozapadni vetar biće u pojačanju. I to bi bila jedna uobičajena prognoza za jedan malo hladniji aprilski dan.

У БЕОГРАДУ СУТРА СНЕГ: Зима се враћа на велика врата

Foto: Tanjug

Ali...Tokom večeri i noći očekuje se još jače zahlađenje i pojačanje intenziteta kiše, a uz dalji pad temperature vazduha, kiša će i u glavnom gradu preći u susnežicu i vlažan sneg. Krajem dana i tokom večeri severni vetar biće u daljem pojačanju i očekuju se povremeno i olujni udari, navodi meteorolog Đorđe Đurić.

U noći ka utorku i u utorak pre podne u Beogradu će padati obilni sneg, uz formiranje snežnog pokrivača. U nižim delovima grada očekuje se od 5 do 15 cm snega, u višim delovima grada i na južnom obodu oko 20 cm, a na Avali više.

Sneg će biti praćen i veoma jakim severnim vetrom.

Temperatura u utorak kretaće se od 0 do 2°C.

Tokom dana intenzitet snega i susnežice će slabiti, kao i vetar, ali potpuni prestanak padavina ne očekuje se pre srede.

Pazite gde se parkirate, ovaj sneg može da lomi grane

Kako će sneg biti veoma mokar i težak, postoji mogućnost da pod njegovom težinom dođe i do lomljenja drveća, zbog čega će biti potreban oprez.

Oprez će biti potreban i tokom vožnje.

Za vikend stidljivo otopljenje

U četvrtak suvo i malo toplije, ali i dalje veoma hladno za ovo doba godine.

Petak i vikend donose novi talas padavina, uglavnom u obliku kiše, a u petak u početku može biti susnežice.

Tokom vikenda sledi dalji manji porast temperature vazduha, ali ostaje i dalje hladno.

Obilni sneg koji će pasti u utorak, topiće se u drugoj polovini sledeće sedmice.

Sledeće nedelje znatno stabilnije, ali i dalje sa temperaturama ispod proseka za april - oko 12-13°C.

S obzirom na to da je prosek maksimalne temperature za početak aprila u Beogradu oko 15-16°C, ona će u utorak biti za oko 15 stepeni niža od proseka, a sve do prve polovine aprila niža za pet do 10 stepeni.

Ovo će biti treći april zaredom da pada sneg u Beogradu i da se zabeli glavni grad. Sneg je 2021. godine pao prvi put u aprilu u Beogradu posle 25 godina.

Ako se ostvare trenutni proračuni, narednih dana može biti oboren i rekord po pitanju snega u Beogradu za april. Ujedno, prva polovina aprila biće i jedna od najhladnijih poslednjih decenija.

(Telegraf)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

BORIO SAM SE ZA ŽIVOT, NJIHOV BES JE BIO SVE VEĆI I VEĆI: Nikola Rokvić je jedva izvukao živu glavu 25. dana hodočašća (VIDEO)