U BEOGRADU PET OSOBA ISTOVREMENO IMA GRIP I KORONU Batut se oglasio: Najviše pogođen uzrast od 0 do 4, a zatim od 5 do 14 godina

Novosti online

22. 02. 2023. u 11:49

U SRBIJI nema kraja u kojem nije potvrđen virus gripa, a do sada je potvrđeno pet slučajeva istovremene infekcije i virusom gripa i koronom, i to na teritoriji Beograda.

У БЕОГРАДУ ПЕТ ОСОБА ИСТОВРЕМЕНО ИМА ГРИП И КОРОНУ Батут се огласио: Највише погођен узраст од 0 до 4, а затим од 5 до 14 година

Zaposleni su spremni da rade, računaju na kadrovsko i tehničko pojačanje, Foto A. S.

Kako navodi Institut za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut", registruje se široka geografska rasprostranjenost i srednji intenzitet aktivnosti virusa gripa.

"U šestoj izveštajnoj nedelji, od 6. februara do 12. februara registrovan je ukupno 13.471 slučaj oboljenja sličan gripu, sa najvećom učestalošću javljanja u uzrasnoj grupi od 0 do 4, a zatim od 5 do 14 godina", navodi Batut.

Na osnovu rezultata laboratorijskih analiza u Srbiji je od početka sezone nadzora do sada virus gripa potvrđen na teritoriji svih okruga.

"U Srbiji su potvrđena sva tri tipa virusa gripa, AH1(pdm09), AH3 i tip B, sa dominacijom podtipa AH1(pdm09). Do sada je potvrđeno pet slučajeva istovremene infekcije influenza virusom, tip A (H1 P/2009) i infekcije SARS-KoV-2 na teritoriji grada Beograd", navodi Batut.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PUTIN ODGOVORIO NA PONIŽAVANJE RUSIJE: Evo šta je poručio svetskim moćnicima sporta pred Olimpijske igre Pariz 2024