RATKA MLADIĆA NEPRAVILNO LEČE U HAGU: General je mentalna gromada, ali je fizički u veoma lošem stanju

Novosti online

14. 02. 2023. u 15:31

ADVOKAT Branko Lukić rekao je danas da je general Ratko Mladić, koji se nalazi u pritvoru Tribunala u Hagu, mentalno izuzetno čvrst, ali da je fizički u veoma lošem stanju.

РАТКА МЛАДИЋА НЕПРАВИЛНО ЛЕЧЕ У ХАГУ: Генерал је ментална громада, али је физички у веома лошем стању

Foto: EPA

- General je mentalna gromada, na njega ne može ništa da utiče mentalno, ali fizički, on je stvarno list na vetru - istakao je Lukić.

On je naveo kako je činjenica da generala Mladića u pritvoru leče nepravilno.

- Njemu se stanje popravi kada izboksujemo da oni prime naše lekare. Naši lekari kad ga pregledaju propišu terapiju, a oni kažu:,,Mi tu terapiju nećemo da primenjujemo." Onda vidimo da oni počnu da je primenjuju i da se njegovo stanje popravlja - rekao je Lukić za Televiziju Kurir.

Lukić je naveo da je to stalna, neprestana borba i da u Hagu stalno kriju dokumentaciju od generalove odbrane, napomenuvši da je to i toliko puta dokazano da već više ni ne vredi o tome govoriti.

General Mladić je, između ostalog, pretrpio nekoliko moždanih udara i ima kardioloških problema, a zbog problema sa plućima je u vrlo teškom stanju bio smešten u bolnicu i utvrđeno mu je dodatno slabljenje srca.

Haški tribunal osudio je u novembru 2017. godine generala Mladića na doživotni zatvor, a naslednik Tribunala, Međunarodni mehanizam za krivične sudove, tu je presudu potvrdio juna 2021. godine uz izdvojeno mišljenje predsedavajuće sudskog veća sudije Priske Matimba Nijambe, koja je izrazila stav da postupak protiv Mladića mora da se vodi iz početka.

Sve vreme, od hapšenja u Srbiji 2011. godine do danas on se nalazi u pritvoru u Sheveningenu.

BONUS VIDEO: Haška "pravda"

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina