SINDIKAT UPRAVE SRBIJE: Očekuju pregovore oko povećanja plata u februaru

S.BABOVIĆ

09. 02. 2023. u 12:03

SINDIKAT uprave Srbije očekuje da do nastavka pregovora oko povećanja plata sa Ministarstvom državne uprave i lokalne samouprave dođe u februaru, rečeno je na sastanku predstavnika sindikata sa članovima u Gradskoj upravi Kruševac.

СИНДИКАТ УПРАВЕ СРБИЈЕ: Очекују преговоре око повећања плата у фебруару

Foto:S.Babović

Zahtev za izmenu Uredbe o koeficijentima za obračun i isplatu imenovanih i postavljenih i zaposlenih u državnim organima,koji bi trebalo da reguliše i visinu primanja, datira još iz 2008.godine. Upravo zbog te Uredbe, oko 40 posto zaposlenih u lokalnim samoupravama u Srbiji prima minimalnu zaradu.

- Postigli smo dogovor da krajem januara dostavimo nov predlog za povećanje koeficijenata, budući da je u međuvremenu došlo do uvećanja osnovice koeficijenata od 12,5 posto - iznosi za "Novosti“ Slađan Bobić, predsednik Sindikata uprave Srbije.-Očekujemo pomak u pregovorima i da naš zahtev bude prihvaćen.

Sadašnje zarade posebno su destimulativne za kvalitetan kadar sa visokom stručnom spremom. U ovom Sindikatu napominju da je primena kolektivnih ugovora jedan od problema, jer se upravo benefiti koji se ostvaruju kroz ove ugovore, osim u slučaju isplate jubilarnih nagrada i paketića za decu, stavljaju van snage.

Foto:S.Babović

Među zahtevima sindikata je i uvećanje dnevnice za službena putovanja, koja trenutno iznosi 150 dinara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna