VREMENSKA PROGNOZA ZA ČETVRTAK, 2. FEBRUAR: Jutro pravo zimsko, podne kao proleće, neće nas zaobići ni padavine

Novosti online

02. 02. 2023. u 01:00

REPUBLIČKI hidrometeorološki zavod dao je najnoviju vremensku prognozu za narednih sedam dana.

ВРЕМЕНСКА ПРОГНОЗА ЗА ЧЕТВРТАК, 2. ФЕБРУАР: Јутро право зимско, подне као пролеће, неће нас заобићи ни падавине

Foto: D. Balšić

VREME U SRBIJI

Prolazno naoblačenje sa severa i istoka Srbije u toku dana proširiće se na ostale krajeve, uslovljavajući kišu i susnežicu u nizijama, a sneg u brdsko-planinskim predelima. U toku dana više padavina biće u Braničevskom i Pomoravskom okrugu, dok će se uveče sneg intenzivirati na jugu i jugozapadu Srbije uz istovremeno razvedravanje sa severa. Duvaće slab i umeren severozapadni vetar, koji će tokom dana biti u pojačanju, naročito u Vojvodini, istočnoj Srbiji i na planinama. Najniža temperatura od -5 na jugoistoku Srbije do 4 u Beogradu, a najviša od 7 do 11 stepeni. Upozorenja: Sneg, formiranje/manje povećanje snežnog pokrivača, verovatnoća 80%.

PROGNOZA ZA BEOGRAD

U Beogradu oblačno, povremeno s kratkotrajnom kišom. Ujutro je u pojedinim delovima grada moguća i susnežica.

Vetar slab do umeren, severozapadni, tokom dana u kratkotrajnom pojačanju.

Najniža temperatura od 1 do 4 četiri, a najviša oko 8 stepeni. Uveče i u toku noći razvedravanje.

VREMENSKA PROGNOZA ZA NAREDNE DANE

Petak 3. 2. 2023. Umereno do potpuno oblačno u većem delu suvo. Uveče u Vojvodini, a u toku noći i u ostalim krajevima jače naoblačenje sa kišom, na planinama sa snegom. Tokom noći uz pad temperature kiša će ponegde i u nižim predelima preći u susnežicu i sneg. Vetar slab i umeren, na istoku Srbije još ujutru i pre podne jak, zapadni i severozapadni. Najniža temperatura od -2 do 2, najviša od 3 do 9 stepeni.

Subota 4. 2. 2023. Pretežno oblačno, vetrovito i hladnije sa mešovitim padavinama, kišom i snegom. Više padavina se očekuje u istočnoj, centralnoj i jugoistočnoj Srbiji, od 10 do 30 mm za 24 h. Vetar umeren i jak, na severu i istoku Srbije i u planinskim predelima povremeno i olujni, severozapadni. Najniža temperatura od -3 do 4, najviša od 2 do 7 stepeni. Upozorenja: Sneg, formiranje/manje povećanje snežnog pokrivača, verovatnoća 90%. Udari vetra > 17 m/s, verovatnoća 90%. Količina padavina veća od 20 l/m² za 12h, verovatnoća 90%.

Nedelja 5. 2. 2023. Umereno do potpuno oblačno u većem delu suvo uz postepeno razvedravanje, samo se još ujutru na jugu i jugoistoku uz više oblačnosti ponegde očekuju slabe padavine, u nižim predelima ponegde slaba kiša ili sneg, a u višim slab sneg. Vetar slab i umeren, na istoku ujutru i pre podne povremeno i jak, severozapadni, tokom dana u slabljenju. Najniža temperatura od -4 do 0, najviša od 0 do 4 stepena.

Prognoza vremena za narednih pet dana (od 6. 2. 2023. do 10. 2. 2023)

Početkom sledeće sedmice hladno i uglavnom suvo sa jutarnjim mrazevima i dnevnom temperaturom oko i malo iznad nule.

(RTS)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

KO JE ROBERT FICO: Čovek koji prkosi NATO-u i neće da prizna tzv. Kosovo