ZEBNJA OD NOVOG TALASA: Nabujali Ibar se izlio u centru Raške (FOTO/VIDEO)

G. Ćirović

20. 01. 2023. u 15:00

NABUJALI Ibar izlio se u centru Raške poplavivši nekoliko firmi u industrijskoj zoni, terene ovdašnjeg Sportskog centra, dvorište vrtića, Autobusku stanicu, kao i deo obližnjih ulica i saobraćajnica.

ЗЕБЊА ОД НОВОГ ТАЛАСА: Набујали Ибар се излио у центру Рашке (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: G. Šljivić

Vodena stihija je, prema rečima Raščana koje smo zatekli na ibarskom keju, nadolazila nekoliko sati, a tokom večeri su na kritičnim tačkama postavljeni džakovi sa peskom kako bi se sprečila veća šteta.

- Za razliku od prethodne noći, vodostaj Ibra je u stagnaciji, ali se pribojavamo novog talasa koji pristiže sa Kosmeta. Najvažnije je da niko nije stradao, a pričinjenu štetu procenićemo kada se voda povuče. Crpimo vodu pumpama iz poplavljenih objekata i trudimo se da život posle napornih dana i neprospavanih noći nekako vratimo u normalu – kaže Nemanja Popović, predsednik opštine Raška.

Prema njegovim rečima, odlukom Kriznog štaba đaci danas nisu išli u školu, kao ni mališani u vrtiće ovdašnje Predškolske ustanove.

- Reka Raška je polavila oko 20 domaćinstava na periferiji i obližnjim selima, voda je prodrla u kuće, ali se reka povukla u svoje korito – dodaje Popović. - Angažovane su sve nadležne službe i javna preduzeća sa kompletnom mehanizacijom, dežurstva su neprekida i aktivno se prati situacija na terenu. Sve, ipak, zavisi od jačine nekog novog udarnog talasa. Nadamo se da je najgore prošlo.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)