GAŠIĆ STIGAO U NOVI PAZAR: Ministar obišao kritične tačke (FOTO)

Novosti online

19. 01. 2023. u 20:27

MINISTAR unutrašnjih poslova Bratislav Gašić obišao je večeras kritične tačke u Novom Pazaru.

ГАШИЋ СТИГАО У НОВИ ПАЗАР: Министар обишао критичне тачке (ФОТО)

Foto: Ministarstvo

On se nakon sednice Vlade uputio u obilazak poplavljenih područja u Srbiji.

Gašić je izjavio da su 16. januara razgovarali sa svim lokalnim samoupravama, sa građanima i da su obišli domaćinstva za koja su smatrali da mogu biti ugrožena. 

Pripremili su, kaže, dovoljno vreća i peska.

- Danas smo imali više angažovanih mašina na čišćenju nanosa ispod mostova nego što smo mogli da dižemo bedeme gde su bili potrebni. Za razliku od prošlog puta reke su otišle tamo gde smo na neki način želeli - rekao je ministar.

Kako je istakao ministar Gašić, pripadnici Sektora za vanredne situacije danas su izvršili 84 evakuacije i poručio da će pripadnici vatrogasno-spasilačkih jedinica ostati na ovim područjima sve dok građani ne budu u potpunosti bezbedni.

- U ovom trenutku imamo šest spasilačkih specijalističkih timova za spasavanje i rad na vodi, koji u ovom trenutku rade pretragu za dva lica koje je bujica odnela. Imali smo 84 evakuacije danas iz 84 objekta, pet u Novom Pazaru, devet u Sjenici, 30 u Prijepolju, 24 u Priboju i 16 u Brusu. To je pregled situacije u ovom trenutku. Naravno, i dalje nastavljamo da radimo, 94 pripadnika vatrogasno-spasilačkih jedinica su ovde u Novom Pazaru i ostaće i dalje koliko je potrebno da bi građani bili bezbedni - rekao je ministar Gašić.

Podsećamo, pripadnici Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova do sada su evakuisali 84 osoba iz poplavljenih područja u Novom Pazaru, Sjenici, Prijepolju, Priboju i Brusu.

Trenutno se na terenu nalazi 80 vatrogasaca-spasilaca sa šest čamaca, 15 vatrogasnih vozila i 21 pumpa za crpljenje vode.

Dve osobe utopile su se danas u nabujaloj reci Trnavici u Novom Pazaru. Odlukom Gradskog štaba za vanredne situacije, na teritoriji Novog Pazara proglašena je vanredna situacija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)