SVAKA PTICA SE RAČUNA: Nagradna akcija DZPPS "Ptice moje hranilice"

Lj.P.

16. 01. 2023. u 13:33

DRUŠTVO za zaštitu i proučavanje ptica Srbije (DZPPS) organizuje „Ptice moje hranilice“, nagradnu igru u zimskom prebrojavanju ptica koje žive u čovekovoj neposrednoj blizini. Slogan ovogodišnjeg prebrojavanja je „Ko to tamo kljuca?“, a trebalo bi da zainteresovani od 27. do 29. januara prepoznaju i prebroje ptice na svom balkonu, u bašti ili obližnjem parku, i rezultate proslede DZPPS.

СВАКА ПТИЦА СЕ РАЧУНА: Наградна акција ДЗППС Птице моје хранилице

FOTO:Rastko Samurović

- Prethodnih godina „Ptice moje hranilice“ smo organizovali kao takmičenje u zimskoj prehrani ptica, ali kako je ove godine zima vrlo blaga i na hranilicama ima manje ptica nego ranije, odlučili smo da izmenimo koncept takmičenja – predočava novine u ovogodišnjoj akciji Nataša Jančić, koordinatorka ove akcije. - Pre svega želimo da motivišemo ljude da malo uspore, osvrnu se i otkriju prirodu koja nas okružuje, a za koju ni ne slutimo koliko je bogata i zanimljiva. Nije važno koliko ptica prepoznate i izbrojite, svaka ptica se računa i svako ima jednake šanse da osvoji nagradu.

U nagradnoj akciji mogu da učestvuju svi koji žive na teritoriji Srbije, poželjno je, ali nije obavezno da imaju hranilicu za ptice, a kada odaberu lokaciju, dovoljno je da ptice posmatraju sat vremena od 27. do 29. januara i pošalju rezultate, koliko jedinki, koje vrste ptica su videli. Svi učesnici će imati priliku da osvoje nagradu, bez obzira na broj viđenih vrsta.

Javno izvlačenje dobitnika biće 8. februara u 12 sati na društvenim mrežama DZPPS, a nagrada je drvena baštenska hranilica za ptice i džak suncokreta. Oni koji žele da učestvuju moraju da se prijave najkasnije do 25. januara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove