UDAHNUO ŽIVOT MALOM VUKU: Marko Dragićević, iz Obrenovca, krajem jula je spasao jedanaestomesečnu bebu koja je bila prestala da diše

S. Vidačković

06. 01. 2023. u 19:00

SVEGA nekoliko sekundi tog toplog julskog dana bilo je dovoljno da se spase život jedanaestomesečne bebe, a da Marko Dragićević iz Obrenovca postane heroj.

УДАХНУО ЖИВОТ МАЛОМ ВУКУ: Марко Драгићевић, из Обреновца, крајем јула је спасао једанаестомесечну бебу која је била престала да дише

Svedočanstvo Markovu humanost zabeležile nadzorne kamere, Foto Privatna arhiva

Dok se vozio kroz jednu obrenovačku ulicu, Marko je video uspaničenu ženu koja stoji pored automobila i drži dete u naručju. Malom Vuku je pozlilo dok se sa mamom vraćao od lekara, imao je veoma visoku temperaturu i prestao je da diše, a majka je bila potpuno paralizovana od šoka.

Kada je ugledao taj prizor, Marko je zaustavio automobil i pritekao im u pomoć. Uradio je ono što je u tom trenutku bilo najvažnije - udahnuo je život malom Vuku. Dao je mališanu veštačko disanje i zahvaljujući njegovoj brzoj reakciji, dete nije imalo nikakvih posledica.

Za Marka Dragićevića i njegovo humano delo ne bi se ni saznalo da se u javnosti nisu pojavili snimci sa nadzornih kamera koji su se brzo proširili društvenim mrežama.

Marko Dragićević, Foto Privatna arhiva

Tako se za ovog skromnog Obrenovčanina čulo i van granica Srbije.

Prisećajući se ove kritične situacije, Marko nam kaže da je tada reagovao instinktivno i da bi ponovo uradio isto.

- Bez razmišljanja i dvoumljenja, uvek bih to uradio - priča nam Marko.

- I ja sam otac dvojice dečaka i posebno me potreslo što je mali Vuk tada imao 11 meseci, baš kao moj mlađi sin. Nema većeg straha od onog šta će biti sa vašim detetom. Čuo sam se tih dana sa njegovom majkom, ali sada nismo u kontaktu. Važno je da ta situacija nije ostavila nikakve posledice po mališanovo zdravlje.

ŠTAPOVI ZA PECANjE OD ŠAPIĆA

GRADONAČELNIKA Beograda Aleksandra Šapića, dirnuo je humani gest Marka Dragićevića.

Ugostio ga je u Starom dvoru i poklonio mu komplet štapova za pecanje, jer je Marko strastveni ribolovac.

- Odavno me tako nešto nije pogodilo. Moram da priznam da su mi se dok sam gledao snimak, odsekle i ruke i noge. Shvatio sam da sam daleko od hrabrog čoveka da bih tako mogao da odreagujem kao što je Marko - kazao je Šapić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)

ZEMLJOTRES KOD NIKŠIĆA: Žarište locirano na dubini od 12 kilometara