DIVAC: Inspektori već ujutru na terenu, komisija će utvrditi uzrok nesreće u Pirotu

Novosti onlajn

25. 12. 2022. u 22:23

VRŠILAC dužnosti pomoćnika ministra građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Ivan Divac izjavio je da će inspektori Odeljenja za inspekcijske poslove transporta opasnih roba resornog Ministarstva već ujutro biti na terenu, u Pirotu, i preduzeti sve mere iz svoje nadležnosti kako bi se utvrdilo da li je bilo nepravilnosti prilikom transporta amonijaka iz Bugarske za Šabac.

ДИВАЦ: Инспектори већ ујутру на терену, комисија ће утврдити узрок несреће у Пироту

Foto: V.Ć.

Divac je naveo da su preduzeća “Infrastruktura železnice Srbije” i “Srbija kargo” formirali zajedničku komisiju koja će utvrditi uzrok nesreće, do koje je došlo ranije večeras kada se vagon sa amonijakom prevrnuo na pruzi između Pirota i Staničenja, a gas iscureo u atomosferu.

Inspektori Odseka za inspekcijske poslove železničkog saobraćaja će, do dobijanja izveštaja komisije, preduzeti mere iz svoje nadležnosti u pogledu kontrole vozila koja su učestvovala u nesreći, dodao je v.d. pomoćnika ministra.

Divac je naveo i da je pošiljalac opasne robe, klasifikovane pod oznakom UN 1005 amonijak, bugarska kompanija “Agropolychim”, a primalac “Eliksir Zorka” fabrika đubriva DOO Šabac, dok je prevoz robe vršilo preduzeće “Srbija Kargo”.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KNAUS: Francuska i Nemačka blokiraju glasanje o Prištini u Savetu Evrope, Vučić efektno apelovao na Makrona