- MISLIM da će ova odluka definitivno poslužiti kao primer - kaže za "Novosti" Marija Stevanović, napadnuta profesorka Tehničke škole u Trsteniku, nakon definitivne odluke direktora ove škole o isključenju dva učenika.

Komentari (6)

Lexy

30.11.2022. 09:17

Zašto je dozvoljeno trećem učeniku da se ispiše? Zašto je disciplinska zakazana tek za nedelju dana? Direktor je omogućio jednom nasilniku da se izvuče!

Duško

30.11.2022. 09:22

Ispravna odluka, samo ako nije prvo proveravano čiji su .Za takve "zločine" mora biti Zakon isti prema svima bez obzira ko si, odakle, čiji si, inače nema efekta.

Minja

30.11.2022. 13:23

Pozdravljam odluku.To su već odrasli momci, nisu balavci i treba da su svesni svojih gluposti i nepoštovanja nastavnika kao i starijih osoba. Da je kazna bila blaža ne bi ostvarila nikakav efekat i ostali učenici u toj ili nekoj drugoj školi mislili bi da mogu da rade šta im je volja. Svako treba da odgovara za svoje postupke. To vredi i za druge škole. Srednja škola nije obavezna tako da bahatim i nevaspitanim učenicima treba reći: dosta je bilo!

Jelena

03.12.2022. 17:54

Postovana koleginice,zao mi je zbog svega sto ste Vi kao I clanovi Vase porodice preziveli.Ali bih kao koleginica htela da Vam postavim samo jedno pitanje ,,a to je da li Vi smatrate da je Vase ponasanje bilo adekvatno na casu?Ja sam takodje profesor jezika I nikada nisam odrzala cas na kome su ucenici slobodno setali ,napustali mesta na kojima sede bez mog prethodnog odobrenja.Mislite li da je Vas nacin komunikacije I obracanja ucenicima na nivou ?Razumem Vas potpuno da mozda sve ovo niste mogli da iskontrolisete I da je stvar izmakla kontroli.U tom slucaju je trebalo da izadjete sa casa I o novonastalim okolnostima ovavestite pedagosku-psiholosku sluzbu koja bi se ukljucila I I pruzila Vam strucnu pomoc Mozda bi umesto sto likujete trebali da se zamislite I o sopstvenoj odgovornosti u kojoj ste Vi svakako zrtva,Vasa porodica takodje ali I Vasi ucenica koji su iskljuceni iz skole Bojim se da, ukoliko nastavite sa ovakvom nacinom organizovanja casa I odnosa sa decom cete I u buducnosti imati slicne probleme.Zelim Vam sve najbolje u radu I zivotu.