PRED DECOM BEZ GEJ KADROVA: Kulturni centar u Novom Pazaru skinuo sa repertoara film "Čudesni svet"

Lj. BEGENIŠIĆ

30. 11. 2022. u 09:21

CRTANI film "Čudesni svet" povučen je, na zahtev publike, sa repertoara Kulturnog centra u Novom Pazaru.

ПРЕД ДЕЦОМ БЕЗ ГЕЈ КАДРОВА: Културни центар у Новом Пазару скинуо са репертоара филм Чудесни свет

Građani Novog Pazara ogorčeni zbog sadržaja na velikom platnu, Foto shutterstock

Problem je, kako su nam rekli roditelji koji su decu vodili na projekciju ovog crtaća, što se u njemu otvoreno propagira - homoseksualnost.

Majka koja se javila našoj redakciji kaže da je u petak odvela decu na premijeru animiranog filma, ali da su i ona i deca bili zatečeni onim što su u filmu čuli.

- U crtanom filmu se dečak starosti 16 godina otvoreno izjašnjava kao homoseksualac - priča ova majka, inače psiholog po profesiji.

- Nije prihvatljivo da ovakve sadržaje nudimo deci koja nemaju još razvijenu svest o tome o čemu film govori i koju poruku šalje.

Naša sagovornica ističe da su roditelji poslali Kulturnom centru u Novom Pazaru zahtev da se preispita sadržaj filma i njegovo dalje prikazivanje, pa je nakon toga doneta odluka da se film skine sa repertoara.

Da je postupak novopazarskih roditelja vredan primer organizacije i pobune roditelja protiv sve brutalnije i nasilnije kvir propagande, smatra Miša Đurković, direktor Instituta za evropske studije.

- Zapadne multinacionalne korporacije vode sistematsku propagandu za razaranje svake zajednice, počev od porodice i sistematski nameću propagandu podmuklo ciljajući decu i omladinu kao ranjivu grupu podložnu manipulaciji - ističe Đurković.

- Postupak roditelja u Pazaru trebalo bi da bude primer svima nama i u drugim krajevima države da se organizujemo i da sprečimo da nam maltretiraju, zbunjuju i zavode decu.

Ljudi u tome prepoznaju totalitarnu ideologiju još opasniju i pogubniju od komunističke jer direktno ulazi u porodice i udara na decu.

Foto promo

On smatra da iza ovog podmetanja stoji profit, ali mnogo više od toga ideološki fundamentalizam, posebno usmeren ka tinejdžerima. To je bio slučaj i sa lekcijama u udžbenicima biologije za osmi razred, što je domaća javnost prozrela. Vreme je, otud, da građani shvate da moraju da se suprotstave ovoj ideologiji.

- Posebno treba istaći što se muslimani i hrišćani sve više povezuju i zajednički bore protiv ovog ludila - ističe Đurković.

Inače, crtani film "Čudesni svet" od 24. novembra prikazuje se u bioskopima širom Srbije. Animirano ostvarenje bavi se sukobom između generacija u porodici i željama roditelja da deca vole i rade isto što i oni sami.

"DIZNI" ŠIRI PROPAGANDU

KOMPANIJA "Dizni" od nekada vodeće kuće za afirmaciju srećnog detinjstva, radne etike i discipline, postao je vodeći subjekat sistematske gej propagande - ističe Đurković. On podseća da je i ove godine u Americi pokrenut veliki broj peticija protiv njihove aktuelne politike i projekata poput "Čudesnog sveta".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (7)

AKO VUČIĆ NE POBEDI, SRBIJU ČEKAJU TEŠKI DANI PO SVIM PITANJIMA... Darko Miličić poslao važnu poruku o aktuelnoj političkoj situaciji (VIDEO)