DO SADA NEVIĐENE SLIKE POTRAGE ZA PANTEROM: Ovim dronovima su lovili crnu zver kod Apatina (FOTO)

A.N.

14. 11. 2022. u 13:57

U POTRAGU za crnim panterom kod Apatina uključeni su dronovi, kamere, termovizijski dronovi, rekao je za "Novosti" Nemanja Ivanović, načelnik Pokrajinske inspekcije za zaštitu životne sredine.

ДО САДА НЕВИЂЕНЕ СЛИКЕ ПОТРАГЕ ЗА ПАНТЕРОМ: Овим дроновима су ловили црну звер код Апатина (ФОТО)

Foto: Novosti

On nam je takođe ustupio fotografije potrage za panterom koja traje danima unazad. Kako je izgledao "lov" na životinju pogledajte na priloženim fotografijama.

Podsetimo, Ivanović nam je ispričao da su nadležne službe prethodna dva dana konstantno bile na terenu, ali bez uspeha.

- Sada smo u pripravnost i čekamo neku dojavu. Spremni smo odmah da izađemo na teren - kaže Ivanović i dodaje:

- Tražili smo ga dronovima, kamerama visoke rezolucije i termovizijskim dronovima, ali ga nigde nismo primetili.

Na pitanje da li imaju saznanja odakle je panter odbegao, Ivanović navodi da sa sigurnošću ne zna.

- Ono što mogu da vam kažem je da zoološki vrt iz Mađarske i okolni zoološki vrtovi kategorički negiraju da je panter odbegao iz njihovog prostora - kaže on.

Podsetimo, u subotu se pojavio snimak životinje nalik zverkama iz porodice mačaka u neposrednoj blizini Banje Junaković. Bilo je tvrdnji i da je ušla u banjski krug ali se to nije dogodilo. Bez obzira na to, zavladao je strah među meštanima Sonte, Prigrevice i okoline.

Ilustracija V. N.

Kada panter bude otkriven, na scenu treba da stupe stručnjaci iz Zoološkog vrta Palić, koji imaju najsavremenije sredstvo za omamljivanje životinja. Ako im to pođe za rukom, zver će biti prebačena i zbrinuta na Paliću.

Ono što nadležnima otežava zadatak je činjenica da je velika mačka vrlo pokretna životinja i da tokom noći može da pređe i do 30 kilometara.

U akciji učestvuju i lovočuvari iz "Vojvodinašuma" koji poznaju teren, kao i policijski službenici iz Apatina. Sve se odvija pod nadzorom kriznog štaba u koji će se, u slučaju potrebe, uključiti i predstavnici lovačkih udruženja.

Svi koji su uključeni u potragu nadaju se da će zver ostati u ovom području u kojem je primećena, i da neće otići u gornje Podunavlje, jer je taj teren mnogo teži za lociranje životinje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024