KRAGUJEVAČKE ULICE NOSIĆE IMENA SRPSKIH HEROJA: Vetrani organa bezbednosti i vojne policije čuvaju od zaborava pale saborce

Novosti Onlajn

12. 11. 2022. u 13:46

JEDNA od kragujevačkih ulica dobiće uskoro naziv po majoru Vojske Jugoslavije Vladanu Mikićeviću, poginulom u borbi protiv šiptarskih terorista.

КРАГУЈЕВАЧКЕ УЛИЦЕ НОСИЋЕ ИМЕНА СРПСКИХ ХЕРОЈА: Ветрани органа безбедности и војне полиције чувају од заборава пале саборце

Foto: Printskrin/ Instagram/uobivp

Prema rečima Blagoja Ljubisavljevića, predsednika Izvršnog odbora Udruženja veterana organa bezbednosti i Vojne policije (OBVP) Srbije, ta inicijativa udruženja naišla je na podršku Grada Kragujevca.

- Na našu inicijativu, a uz pomoć Gradske uprave Niša, ovom junaku već je otkrivena spomen-bista u Knez Selu, a u tom mestu je i jedna ulica nazvana po njemu - Major Mikićević Vladan - priča Ljubisavljević.

Cilj udruženja koje okuplja veterane Organa bezbednosti i Vojne policije je negovanje slobodarskih tradicija srpskog naroda i odavanje počasti i poštovanja pripadnicima OB i VP koji su dali svoje živote za slobodu i čast otadžbine.

- Takođe, podneli smo inicijativu Gradskoj upravi u Kraljevu za dodeljivanje naziva jednoj od ulica u tom gradu koja bi nosila naziv Ulica braće Milić, što je gradska uprava podržala. Pokojna braća Milić, Boban i Srđan, bili su pripadnici Vojske Srbije - Boban je bio oficir u sastavu 52. bataljona Vojne policije, a Srđan podoficir u sastavu 125. motorizovane brigade u Kosovskoj Mitrovici. Obojica su poginula prilikom izvršavanja borbenih zadataka na Kosovu i Metohiji - kaže Ljubisavljević.

Foto J. Ćosin

Predsednik Izvršnog odbora ovog udruženja napominje da tu nije kraj aktivnosti udruženja.

- U Novom Sadu podneli smo inicijativu za dodeljivanje naziva jedne ulice u tom gradu koja bi nosila naziv Ulica Vitomira Kuzmanovića, po podoficiru Vojne policije koji je izgubio život u borbi protiv šiptarskih terorista. Takođe, naši članovi su posetili sva spomen-obeležja poginulih pripadnika OB i VP u ratovima od 1991. do 1999. godine i obišli njihove porodice - navodi Ljubisavljević.

Naš sagovornik je ponosan na činjenicu da su se mnogi članovi porodica njihovih palih drugova odazvali pozivu da im se pridruže i aktivno uključe u rad udruženja.

- Sebi smo kao trajni zadatak postavili obavezu da se sećamo naših poginulih kolega, da sagledavamo materijalno stanje veterana i porodica poginulih pripadnika OB i VP, kao i da uz podršku lokalnih samouprava i ostalih udruženja i institucija u Republici Srbiji pomognemo u rešavanju njihovih problema. Naše aktivnosti naišle su na veliku podršku bivših i sadašnjih pripadnika Vojnobezbednosne agencije i Vojne policije, kao i kod ostalih građana Republike Srbije - kaže Ljubisavljević, koji je iskoristio priliku da svim pripadnicima Vojnobezbednosne agencije poželi srećan praznik, Dan Službe - 12. novembar.

(Alo)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (1)

Na ovom ostrvu sve je po definiciji savršenog odmora!