MALIŠANI KAO ZVERI: Svi detalji drame iz vranjske dečje igraonice u kojoj je pretučen osmogodišnji dečak

D. RISTIĆ

06. 11. 2022. u 19:41

OSMOGODIŠNjEG dečaka brutalno je pretukla grupa vršnjaka u jednoj vranjskoj igraonici na proslavi rođendana, što je samo nastavak nasilja koje traje duže vreme, tvrdi majka.

МАЛИШАНИ КАО ЗВЕРИ: Сви детаљи драме из врањске дечје играонице у којој је претучен осмогодишњи дечак

Žestoko nasilje, Foto privatna arhiva

Jelena Đ. navodi da je nasilje nad njenim sinom počelo od prvog razreda, najpre zadirkivanjem povicima "buca" i "debeljuca", zbog čega je mališan izbegavao hranu.

Verbalno nasilje vremenom je prešlo u fizičko, pa je mališan jednog dana došao kući sa modricama na vratu, a drugi put je udaren pesnicom.

- Ja sam odmah reagovala kod učiteljice i pedagoga, ali imam utisak da oni žele da sve zataškaju jer su nasilnici deca uticajnih roditelja, sa jakim vezama - navodi majka.

Foto privatna arhiva

Sve je kulminiralo slučajem u igraonici, kada je dečaka gotovo sve vreme proslave fizički maltretirala čitava grupa dece.

- Ostavila sam ga i izašla svojim poslom i bila sam šokirana kada mi je ispričao da su ga gurali, udarali i skakali po njemu. On se krio u toaletu, ali nije mogao da izbegne nasilje. Radnica u igraonici mi je, kada sam došla po dete, uz osmeh rekla da je sve bilo u redu, osim male čarke. Međutim, kada sam insistirala da pogledam snimke sa kamera, sa užasom sam ustanovila da su mog sina maltretirali čitava dva i po sata - uznemireno govori Jelena i pita se da li u ovakvim objektima mogu da rade osobe bez odgovarajućih kvalifikacija.

Majka navodi da je slučaj prijavila policiji i dete odvela lekaru i da ima dokaze koji potvrđuju da je dečak doživeo povrede prilikom zlostavljanja. Na kraju, dodaje, da se obratila i Ministarstvu prosvete i da neće odustati sve dok se slučaj ne istera na čistac, a odgovorni ne budu kažnjeni.

Žestoko nasilje, Foto privatna arhiva

Tužilaštvo čeka

Do zaključenja broja iz policije se nisu oglašavali o ovom slučaju, dok iz tužilaštva navode da trenutno nemaju informacije o incidentu.

Foto privatna arhiva

"DRUGOVI" IZ RAZREDA

KAKO je objavila fejsbuk-stranica "Stop nasilju", u igraonici "Bum-bum" u Vranju došlo je do vršnjačkog nasilja. Uz video-zapis na kome se delimično vidi kako dečaci biju druga piše:

"Ova deca idu u istu školu, isto odeljenje u Vranju 'Vuk Karadžić', ovo nije prvi put da se dešava nasilje nad ovim dečakom, radnice iz ove igraonice slagale su da je dečak izašao bez povreda, što ćemo u daljim objavama dokazati, kao i slike izveštaja lekara, povrede dečaka. Pokušaj da se ovo zataška neće se desiti, svi odgovorni moraju biti sankcionisani zbog ovog."

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)