MINISTARKA DARIJA KISIĆ I UDRUŽENJE "MAME SU ZAKON" O POLOŽAJU RODITELJA: Ista prava za sve majke

Novosti online

04. 11. 2022. u 12:45

IZMENE zakona koje se odnose na status trudnica i porodilja preduzetnica, angažovanih na fleksibilnim ugovorima, ili mama sa više od četvoro dece, samo su neke od tema sastanka Darije Kisić, ministarke za demografiju i Tatjane Macure, predsednice Udruženja "Mame su zakon".

МИНИСТАРКА ДАРИЈА КИСИЋ И УДРУЖЕЊЕ МАМЕ СУ ЗАКОН О ПОЛОЖАЈУ РОДИТЕЉА: Иста права за све мајке

Foto Shutterstock

Razgovaralo se i o garantovanim nadoknadama, kao i o olakšicama za poslodavce koji zapošljavaju žene sa decom predškolskog uzrasta. Jedna od tema bila je i koliko je važno podići nacionalnu svest da se muškarci ravnopravno uključe u obaveze koje spadaju u neplaćeni kućni rad, ali i da se ne stigmatizuju oni koji to već čine.

Dogovoreno je da se već sledeće nedelje organizuje sastanak sa ministarkom zdravlja, Danicom Grujičić kako bi se razgovaralo o izmenama Zakona o zdravstvenom osiguranju koji se odnosi na položaj trudnica preduzetnica, pošto im se u ovom trenutku isplaćuje nadoknada od 50 odsto umesto sle plate tokom održavanja trudnoće. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!