"NIJE OTIŠLA, I DALJE JE TU": Komemoracija Gorici Nešović, porodica i kolege se opraštaju od omiljene novinarke (FOTO)

Novosti online

11. 10. 2022. u 13:00

DANAS je u Domu omladine održana komemoracija novinarki Gorici Nešović, koja je preminula 6. oktobra u 59. godini života.

НИЈЕ ОТИШЛА, И ДАЉЕ ЈЕ ТУ: Комеморација Горици Нешовић, породица и колеге се опраштају од омиљене новинарке (ФОТО)

Foto: D. Milovanović

Komemoraciji prisustvuju, između ostalih, i njene kolege Dragan Ilić, Maja Nikolić, Danilo Mašojević, Nataša Miljković, Rada Đurić, Goran Dimitrijević, Voja Nedeljković, Snežana Dakić...

Dragan Ilić, njen dugogodišnji saradnik, rekao je da su prisutni svi koji su voleli Goricu, a i oni koje je ona volela.

- Nije ovo parastos, nego žurka. Nećemo napraviti veliku buku da nam ne bi upala murija. Na samom početku sam hteo da vam kažem da sve radimo s velikim rizikom. Nećemo da pravimo cirkus od njenog odlaska, jer je ona tu. Do kraja ću trpeti zvocanje zbog ovoga, Gorica nije htela komemoraciju - rekao je Ilić, nakon čega je usledio minut ćutanja u znak poštovanja pokojnoj Gorici.

- Mnogi su bili iznenađeni kada su čuli koliko je stvarno i ozbiljno bila bolesna. Celog života se trudila da ne smara svojim problemima i sačuvala je drage ljude od toga, ponekad na svoju štetu. Verovala je u ljude i prijatelje i davala im drugu, treću šansu.

Podsetimo, Gorica je rođena 15. maja 1964. u Beogradu, gde je završila osnovnu školu i gimnaziju. Karijeru radijske voditeljke započela je 1982. godine na Studiju B.

Slušaoci Prvog programa Radio Beograda mogli su da prate emisiju Buđenje koju je uređivala i vodila sa prijateljem i kolegom Draganom Ilićem, odakle su se preselili na radio Indeks. Objavila je tri knjige. Ima sina.

BONUS VIDEO: Junak spasao Skoplje od novih žrtava - Ko je bio Maksim koji je prvi podvižnik Večernjih novosti

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AMERI U ŠOKU: Srpski monah im otkrio kako je Darko Miličić uspeo, a on - zašto se odrekao košarke, kupio 10.000 riba i nokautirao konja