"ZLATNA ZARA" POSETILA FILOLOŠKI FAKULTET: Dekanka i profesori razgovarali sa učenicom i mentorkom

Lj.B.

11. 10. 2022. u 11:38

ZARA Zamurović, učenica četvrtog razreda OŠ "Đura Daničić" u Zrenjaninu, koja je pobedila u najmlađoj kategoriji na takmičenju iz engleskog jezika u Rimu, i njena mentorka Dunja Antonić, alumnistkinja Filološkog fakulteta u Beogradu, bile su gošće ove visokoškolske ustanove.

ЗЛАТНА ЗАРА ПОСЕТИЛА ФИЛОЛОШКИ ФАКУЛТЕТ: Деканка и професори разговарали са ученицом и менторком

Foto: Privatna arhiva

One su razgovarale sa dekankom fakulteta prof. dr Ivom Draškić Vićanović i upravnicima i zamenicima upravnika Katedre za iberijske studije, na kojoj je Dunja diplomirala i odbranila master rad, i Katedre za anglistiku, na kojoj je engleski učila kao drugi strani jezik.

- Izvanredan rezultat Zare Zamurović bio je povod i za diskusiju o položaju stranih jezika u osnovnom i srednjem obrazovanju u Srbiji, kao i o načinima na koje bi se još više nastavnika i učenika podstaklo na učešće u srodnim filološkim takmičenjima - kaže nam dekanka Iva Draškić Vićanović. - Čvrsto smo uvereni da će, zahvaljujući izuzetnom uspehu, Zarina mentorka Dunja Antonić kao diplomirani hispanista u rodnom Zrenjaninu naći posao u struci. Podvukli smo i značaj raznovrsnosti ponude i kontinuiteta u usvajanju stranih jezika od najmlađeg uzrasta. Nadamo se da će u budućnosti u školama biti mesta za diplomirane filologe ovog fakulteta, na kom se mogu studirati, između ostalog, čak 23 strana jezika.

Inače, susret sa Zarom je prvi u nizu susreta sa učenicima iz Srbije koji su osvojili medalje na svetskom takmičenju iz engleskog jezika "HIPPO English Without Borders" u Rimu

Da podsetimo, Zara je osvojila prvo mesto na Svetskoj olimpijadi iz engleskog jezika koja je održana u Rimu a koja je okupila 65 hiljada učesnika iz 55 zemalja, uzrasta od drugog razreda osnovne do četvrtog razreda srednje škole, kojima engleski nije maternji jezik. U kategoriji za najmlađe, "Zlatna Zara", kako su je prozvali drugovi iz odeljenja, nadmetala se sa 35 finalista koji su iza sebe ostavili preko 12 hiljada vršnjaka.  

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZNENADNA SMRT: Preminuo Danilo Dončić