MRŽNJA KOLUMNISTE N1 I GLAVNOG UREDNIKA LISTA "DANAS": Poziv na linč radnika Telekoma?

Novosti online

30. 09. 2022. u 17:50

“Ljubazna devojka iz Telekoma je sletela na prizemlje jer nam je pokucala na vrata”, piše Dragoljub Petrović, službenik Dragana Šolaka.

МРЖЊА КОЛУМНИСТЕ Н1 И ГЛАВНОГ УРЕДНИКА ЛИСТА ДАНАС: Позив на линч радника Телекома?

Foto: Printskrin

Svako ima pravo da se sa nečim ne slaže. Svako ima pravo i da to jasno kaže. Svako ima pravo, naravno, da odabere kablovskog operatera kojeg želi i da odbije bilo čiju ponudu, ali niko nema pravo da poziva na nasilje.

Glavni i odgovorni urednik dnevnog lista Danas Dragoljub Draža Petrović u kolumni za portal TV N1 upravo je to uradio: pozvao je da se linčuju radnici kompanije Telekom Srbija.

Ako vam devojke iz Telekoma zakucaju na vrata radeći svoj posao - a to je da ljubazno ponude usluge kablovske televizije i interneta i informišu vas o pogodnostima - Petrović poručuje da treba da ih udarite. I to tako da se u stambenoj zgradi stropoštaju na prizemlje. 

Glavni urednik navodno ozbiljnih novina i kolumnista navodno ozbiljne televizije napisao je navodno humorističnu kolumnu o tome kako su radnici Telekoma “dosadniji i od Jehovinih svedoka” kada promovišu usluge tog operatera. I naveo primer svoje supruge, sve kao šaleći se, o tome kako je radnica Telekoma prilikom susreta s njom “brzo sletela u prizemlje zgrade, ali je preživela”.

A šta je tačno zgrešila radnica Telekoma, prema rečima Petrovića: “neka ljubazna, ali napadna devojka iz Telekoma” zakucala im je na vrata.

O čemu se zapravo ovde radi, vrlo je prosto. Draža Petrović je kao urednik lista Danas zapravo službenik kompanije Junajted Medija, u vlasništvu Junajted Grupe Dragana Šolaka, koji su direktna tržišna konkurencija Telekomu Srbija. 

Naravno da Petrović u kolumni o Telekomu uopšte ne pominje čitaocima N1 da su on i ova televizija na platnom spisku Dragana Šolaka, za čije poslovne interese rade. Ali zato u istom tekstu hvali operatera SBB jer mu je kao najbolji - a SBB je takođe u vlasništvu Junajted grupe i Šolaka. Glavni urednik malotiražnog "Danasa" očito ne bira sredstva, niti je i njega i N1 briga za bilo kakav etički kodeks, kada treba da se dodvori velikom gazdi iz Luksemburga i da opljune po konkurenciji, gde mu je neprijatelj čak i “ljubazna devojka iz Telekoma”.

A puna su usta i Draži Petroviću i televiziji N1 parola o profesionalnom novinarstvu, o građanskoj pristojnosti, o tome da su baš svi drugi krivci za promovisanje nasilja u društvu.

"Ali, imate i Premijer ligu? – rekla je ona devojka, koja je brzo sletela od našeg sprata do prizemlja, mojoj supruzi, pre nego što je poletela”. Ovako glasi jedan od nimalo zabavnih citata iz kolumne pomenutog urednika. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (4)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024