"DEDINJE" IMA ČIME DA SE PONOSI: Dr Fridhelm Bajerzdorf, čelnik Udruženja kardiotorakalne hirurgije

D. B. M.

25. 09. 2022. u 12:25

PREDSEDNIK Evropskog udruženja kardiotorakalne hirurgije i doskorašnji upravnik Klinike za kardiohirurgiju Univerzitetskog centra u Frajburgu, prof. dr Fridhelm Bajerzdorf, posetio je juče Institut za kardiovaskularne bolesti "Dedinje".

ДЕДИЊЕ ИМА ЧИМЕ ДА СЕ ПОНОСИ: Др Фридхелм Бајерздорф, челник Удружења кардиоторакалне хирургије

Foto Promo

Poznatom svetskom hirurgu, kao simboličan čin zahvalnosti za nesebičan lični doprinos razvoju "Dedinja" i saradnje sa Evropskim udruženjem, uručena je Velika povelja Instituta.

Uručujući mu priznanje, prof. dr Milovan Bojić, direktor Instituta "Dedinje", zahvalio se Bajerzdorfu što je prihvatio da učestvuje na Prvom koronarnom samitu u Beogradu, koji je održan pre dva dana.

- Verujem da ćemo našu saradnju intenzivirati, a kad se na zajedničkom zadatku nađu dve ugledne kuće, kao što je vaša klinika u Frajburgu i naše "Dedinje", zagarantovan je i veliki uspeh - rekao je direktor Bojić.

Milovan Bojić sa gostom iz Nemačke, Foto Promo

Događaj se odigrao u novom prostoru Instituta, "Dedinje 2".

- Evropska asocijacija kardiotorakalnih hirurga je izuzetna, ne samo po svojoj veličini, već i po rezultatima koje postiže, pa nije čudno kad se dogode i takve situacije da kolumbijski kardiotorakalni hirurzi žele da uđu u naše Udruženje - rekao je prof.

Bajerzdorf, koji je za 28 godina provedenih na čelu kardiohirurške frajburške klinike uspeo da je podigne u najveću univerzitetsku kardiovaskularnu kliniku u Nemačkoj, u kojoj se danas leči više od 22.000 pacijenata.

Profesor Bajerzdorf je rekao da poštuje rezultate koje u kardiovaskularnoj medicini postiže Institut "Dedinje":

- Velika je stvar podići ovakvu instituciju, a još veća zadržati ovako visok nivo. Zato vam širom otvaramo vrata za svaku vrstu saradnje i pomoći, bilo da je reč o kliničkom radu ili nauci. Tu smo za sve što se u kardiohirurgiji radi, od rutinskih operacija, pa sve do transplantacije srca i pluća. Sve što nam se nekada činilo kao daleka budućnost, postaje realnost, pa su naučna istraživanja u centru našeg svakodnevnog rada koji sve više karakterišu visokotehnološka rešenja za najrazličitije vrste bolesti - rekao je profesor Bajerzdof, i dodao da će nekoliko stručnjaka iz "Dedinja" uskoro otputovati u Frajburg, gde će se upoznati sa radom klinike za kardiohirurgiju Univerzitetskog centra u Frajburgu.

Foto Tanjug

KORONARNI SAMIT

PROFESOR Bajerzdorf se osvrnuo i na organizaciju Prvog koronarnog samita u Beogradu. Naročito ga je obradovalo učešće lekara iz mnogobrojnih zemalja, kao i veliki entuzijazam koji su pokazali svi učesnici ovog eminentnog skupa organizovanog, po rečima prof. Bajerzdorfa, na veoma visokom nivou.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!