SAHRANA BOŽIDARA DELIĆA: Porodica i prijatelji se opraštaju od generala (FOTO)

V. N.

30. 08. 2022. u 14:15

PORODICA, prijatelji i kolege opraštaju se danas na beogradskom groblju Orlovača od potpredsednika parlamenta, generala u penziji Božidara Delića.

САХРАНА БОЖИДАРА ДЕЛИЋА: Породица и пријатељи се опраштају од генерала (ФОТО)

Foto Tanjug

Opelo je počelo u 14 časova, a juče je održana komemoracija u Skupštini Srbije.

Poslednji pozdrav generalu došao je da uputi i lider SPS-a Ivica Dačić. 

Predsednik Skupštine Srbije Vladimir Orlić rekao je na komemoraciji da će Delić ostati upamćen po služenju svojoj otadžbini, za koju je obavljao najodgovornije dužnosti, podsećajući da je komandovao 549. brigadom Prištinskog korpusa 1999. godine.

- Za svoje junaštvo i doprinos odbrani otadžbine, brigada kojom je komandovao general Delić odlikovana je Ordenom narodnog heroja i po tom i takvom delu on će pre svega ostati upamćen - kazao je Orlić i podsetio da se Delić po završetku vojne službe posvetio političkom radu, navodeći da se od 2005. godine, pa sve do poslednjih dana svoga života borio za važne političke ideje i vrednosti, po kojima je bio prepoznat i u koje je iskreno verovao.

Orlić je rekao da se Delić, koji je za narodnog poslanika biran četiri puta, kao poslanik uvek zalagao za pravo na istinu i odbranu otadžbine i svim zadacima pristupao savesno i odgovorno.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

BRUKA I SRAMOTA: Ovo je Novak Đoković doživeo u Rimu