RADI VEĆE BEZBEDNOSTI SAOBRAĆAJA: Unapređeni sistem merenja prosečne brzine na putevima

Novosti onlajn

28. 07. 2022. u 13:34

UPRAVA saobraćajne policije Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije, u saradnji sa JP „Putevi Srbije“ i Direkcijom za mere i dragocene metale, počeće sutra, 29. jula, sa proširenim i unapređenim sistemom merenja prosečne brzine na svim auto-putevima.

РАДИ ВЕЋЕ БЕЗБЕДНОСТИ САОБРАЋАЈА: Унапређени систем мерења просечне брзине на путевима

FOTO: Uprava saobraćajne policije

U prvoj fazi ovog projekta, predviđeno je da se prosečna brzina meri na oko 50 deonica širom republike Srbije.

Pored merenja brzine, korišćenjem ovog sistema biće moguće utvrditi da li vozač i putnici u vozilu koriste sigurnosni pojas, kao i da li vozač na nepropisan način koristi mobilni telefon za vreme vožnje.

Uz pomoć ovog sistema, biće stvoreni uslovi za dodatno unapređenje bezbednosti saobraćaja u Republici Srbiji. U poslednjih pet godina, u saobraćajnim nezgodama koje su se događale na auto-putevima, godišnje je u proseku gubilo život 40 učesnika u saobraćaju, a najčešći uzrok saobraćajnih nezgoda bila je vožnja neprilagođenom brzinom.

Inače, Uprava saobraćajne policije će i u narednom periodu nastaviti sa kontrolom brzine uz pomoć ručnih radara i presretača.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

AMERI U ŠOKU: Srpski monah im otkrio kako je Darko Miličić uspeo, a on - zašto se odrekao košarke, kupio 10.000 riba i nokautirao konja