NARANDŽASTI METEOALARM U CELOJ SRBIJI: RHMZ izdao novo upozorenje - temperature mogu biti opasne

Novosti online

29. 06. 2022. u 07:40

U CELOJ Srbiji danas je na snazi, kako je objavio Republički hidrometeorološki zavod, narandžasti meteoalarm. Istovremeno, RHMZ je jutros opet upozorio na visoke temperature, a AMSS poziva vozače na oprez zbog vrućina. Jutros u 6 sati Beograd je bio najtopliji sa 23 stepena u hladu.

НАРАНЏАСТИ МЕТЕОАЛАРМ У ЦЕЛОЈ СРБИЈИ: РХМЗ издао ново упозорење - температуре могу бити опасне

Foto: Novosti

- Do kraja sedmice veoma toplo sa najvišom temperaturom u većini mesta od 34 do 37 stepena, a lokalno se očekuju i tropske noći sa temperaturom i preko 20 stepeni - navodi se na sajtu RHMZ.

Već jutros u 6 sati u Beogradu je u hladu bilo 23 stepena, u Zrenjaninu 21, u Somboru, na Paliću, u Sremskoj Mitrovici 20, Kragujevcu, Kikindi i Novom Sadu 19... 

Narandžasti meteoalarm koji je na snazi znači da je vreme opasno.

- Prognozirane su opasne vremenske pojave, a takvog su intenziteta da mogu prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasne po ljude i životinje. Treba biti vrlo obazriv, svestan rizika i redovno informisan o detaljima očekivanih meteoroloških uslova. Treba pratiti savete koje daju nadležne državne službe - objašnjava RHMZ.

Foto: RHMZ/Printscreen

Zbog izuzetno toplog vremena koje će se zadržati do kraja sedmice, AMSS poziva na oprez vozače. Preporuka je da se za duža putovanja biraju jutro ili kasniji popodnevni sati. 

- Velike vrućine predstavljaju rizik po bezbednu vožnju, jer brže dovode do umora i iscrpljenosti a umor je uzročnik svake treće saobraćajne nezgode na putevima. Pojačan intenzitet saobraćaja i građevinska sezona koja je u punom jeku zahtevaju veću opreznost za vreme vožnje i više strpljenja ukoliko na nekoj deonici dođe do usporene vožnje ili se stvori kolona zbog radova - navodi Auto-moto savez.

BONUS VIDEO:

PADOBRANCI SLETELI NA ROSULjE: Srpski vojnici priredili spektakl

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

BORIO SAM SE ZA ŽIVOT, NJIHOV BES JE BIO SVE VEĆI I VEĆI: Nikola Rokvić je jedva izvukao živu glavu 25. dana hodočašća (VIDEO)