SVEČANI DEFILE U KNEZ MIHAILOVOJ: Obeležavanje dana MUP i policije u Beogradu (VIDEO)

Novosti online

12. 06. 2022. u 14:16 >> 14:46

DAN Ministarstva unutrašnjih poslova i Dan policije obeležen je danas nizom manifestacija.

СВЕЧАНИ ДЕФИЛЕ У КНЕЗ МИХАИЛОВОЈ: Обележавање дана МУП и полиције у Београду (ВИДЕО)

Foto: N. Skenderija

Nakon centralne svečanosti u Štark areni, održan je svečani defile u centru Beogradu, u Knez Mihailovoj ulici.

 

Naši sugrađani od 13 časova na taktičko-tehničkom zboru na Kalemegdanu imali su priliku da se upoznaju sa veštinama, opremom i vozilima koja koriste u radu, preventivnim projektima koje sprovodi Ministarstvo i metodama rada različitih organizacionih jedinica policije.

Foto: N. Skenderija

 

Foto: N. Skenderija

 

Foto: N. Skenderija

 

Svečanost u Areni, Vulin se obratio policajcima

Izaslanik predsednika Republike Srbije i vrhovnog komandanta Vojske Srbije Aleksandra Vučića, ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin poručio je prilikom obeležavanja Dana Ministarstva unutrašnjih poslova i Dana policije u „Štark Areni“ pred 1.516 pripadnika policije koji su položili svečanu zakletvu, da je na njima da čuvaju vrednosti Srbije, kao i miran život i bezbednost svih građana.

- U ime predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića, pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova čestitam polaganje svečane zakletve. Evo nas danas pred Srbijom i pred srpskim svetom da pokažemo šta smo radili u protekloj godini, da pokažemo najmlađe među nama, a Bog i narod će dati da ih jednom zovemo i najbolji među nama.

- Ali do tada, dok su najmlađi, hoću da znate da oni bolji od njih su sada u Kopnenoj zoni bezbednosti, su sada na raskrsnicama, sada dežuraju ne bi li nekom spasili glavu ako ga vatra u neoprezu zahvati, da su najbolji među nama danas sa onima koji pate, kojima je teško, daleko od svetla i daleko od kamera, pa valjda zato i jesu najbolji. Evo, pred nama 1.516 kćeri i sinova. Ono što su majke od kile mesa othranile, majka Srbija je dohranila da dorastu do stroja i do barjaka - poručio je ministar policije Aleksandar Vulin.

Ministar Vulin se zahvalio predsedniku Republike Srbije Aleksandru Vučiću na podršci srpskoj policiji posebno kada su razbijene najkrvoločnije bande u Evropi, bodreći ih da u toj borbi nikad ne posustanu.

BONUS VIDEO - NOVOSTI U ISTANBULU: Klanjanje u hrišćanskim svetinjama

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024