"NA VAMA JE DA ČUVATE VREDNOSTI SRBIJE": Vulin se obratio policajcima koji su položili svečanu zakletvu (FOTO)

Novosti online

12. 06. 2022. u 13:41

IZASLANIK predsednika Republike Srbije i vrhovnog komandanta Vojske Srbije Aleksandra Vučića, ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin poručio je prilikom obeležavanja Dana Ministarstva unutrašnjih poslova i Dana policije u „Štark Areni“ pred 1.516 pripadnika policije koji su položili svečanu zakletvu, da je na njima da čuvaju vrednosti Srbije, kao i miran život i bezbednost svih građana.

НА ВАМА ЈЕ ДА ЧУВАТЕ ВРЕДНОСТИ СРБИЈЕ: Вулин се обратио полицајцима који су положили свечану заклетву (ФОТО)

Foto: MUP

- U ime predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića, pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova čestitam polaganje svečane zakletve. Evo nas danas pred Srbijom i pred srpskim svetom da pokažemo šta smo radili u protekloj godini, da pokažemo najmlađe među nama, a Bog i narod će dati da ih jednom zovemo i najbolji među nama. Ali do tada, dok su najmlađi, hoću da znate da oni bolji od njih su sada u Kopnenoj zoni bezbednosti, su sada na raskrsnicama, sada dežuraju ne bi li nekom spasili glavu ako ga vatra u neoprezu zahvati, da su najbolji među nama danas sa onima koji pate, kojima je teško, daleko od svetla i daleko od kamera, pa valjda zato i jesu najbolji. Evo, pred nama 1.516 kćeri i sinova. Ono što su majke od kile mesa othranile, majka Srbija je dohranila da dorastu do stroja i do barjaka - poručio je ministar policije Aleksandar Vulin.

Foto: N. Skenderija

 

Ministar Vulin se zahvalio predsedniku Republike Srbije Aleksandru Vučiću na podršci srpskoj policiji posebno kada su razbijene najkrvoločnije bande u Evropi, bodreći ih da u toj borbi nikad ne posustanu.

- Hvala i Vama, gospodine predsedniče, gospodine predsedniče svih građana Srbije, ali i predsedniče svih Srba, Aleksandre Vučiću što si bio sa nama, uz nas i ispred nas kada smo razbijali najkrvoločnije bande u Evropi, što si nas bodrio i hrabrio da ne posustanemo, kada su i jači od nas posustajali - poručio je ministar Vulin.

Foto: N. Skenderija

 

Ministar Vulin je poručio budućim policajcima koji su danas svečano položili zakletvu da u godinama koje su pred njima nikad ne dozvole da ukaljaju i potamne svoju značku nemarom, neradom, nebrigom, kukavičlukom i pohlepom.

- Ne dajte da postupci kojih se stidite vam ne dozvole da koračate uzdignute glave i da ljude oko sebe gledate u oči. Država će vas opremiti i naoružati, daće vam vlast, daće vam silu, ali čast da vam da, ne može. To ste nam doneli. Budete li je izgubili, izgubićete je sami jednom zauvek, bespovratno. Ratovi dođu i prođu, ali rat koji vi vodite je rat koji nikad ne prestaje, rat koji nema ni početka ni kraja, rat sa zlom, rat sa kriminalom, koji se vodi i kad se vidi i kad se ne vidi i kad se čuje i kad se ne čuje. Život ćete provesti boreći se sa najgorim da biste sačuvali najbolje. Život ćete provesti boreći se sa zlom, zato ne dajte da vas zlo, učini zlim - kazao je ministar Vulin.

Kako je poručio ministar unutrašnjih poslova Vulin, pred Srbijom su veliki zahtevi i izazovi, ali da uprkos svemu, Srbija traži svoje mesto čuvajući vrednosti koje su je učinile velikom i sa njenim narodom vrednim ponavljanja.

Foto: N. Skenderija

 

- Veliki pokazuju svoju silu na malima, pa tako i od nas traže da se odreknemo sebe samih, traže da pogazimo vekovna prijateljstva, traže da priznamo lažnu državu Kosovo, traže da se odreknemo Republike Srpske, traže da se odreknemo sna da ćemo jednom kao svi drugi u Evropi biti jedinstven politički narod. Traže od nas da njihove sukobe uzmemo kao svoje. Traže da od vekovnih prijatelja napravimo nove neprijatelje, traže da uvedemo sankcije Rusiji i da se odreknemo sebe. Traže sve ono što mi niti možemo niti hoćemo da im damo, a samo jedno ne traže - ne traže oprost za našu pobijenu decu, ne traže oprost za godine agresije i bombardovanja, ne traže oprost za zlo koje su nam naneli. Jer oni u smrti naše dece greh ne vide, ni svoje činjenje ni svoje zlo - naglasio je ministar Vulin.

 

- Srbija kojoj služimo, Srbija zbog koje postojimo, uspravna i snažna, sigurnija, jača u ovakvom svetu može da opstan samo oslanjujući se na sebe, tražeći u sebi i utehu i temelj i spas. Zato ponosno stojim pred još jednim strojem doraslim za barjak da čuva narod i državu gde god i kada god. Kažu da su sve vojske različite, a da su sve policije iste jer sve policije čuvaju zakon. Možda, možda to jednačenje važi za sve policije, osim za srpsku. Srpska policija čuva zakon, ali čuva i narod, nekada slovom zakona, a nekada u rovu, gde treba, kad treba i kako treba za svoj narod, za pravdu i za slobodu - poručio je ministar Vulin na svečanosti povodom obeležavanja Dana Ministarstva unutrašnjih poslova i Dana policije.

Foto: N. Skenderija

 

Vršilac dužnosti direktora policije Dragan Vasiljević istakao je da je od velikog značaja podrška koju pripadnici policije imaju od strane predsednika Vučića i ministra Vulina.

- Neizmerno sam zahvalan za svu pomoć i podršku koju svi mi pripadnici policije osećamo i koju dobijamo od strane predsednika Srbije i vrhovnog komandanta Aleksandra Vučića i ministra unutrašnjih poslova Aleksandra Vulina, baš kao što sam neizmerno ponosan na rad pripadnika srpske policije koji su u proteklih godinu i po dana ostvarili značajne rezultate. Za godinu i po dana, razbili smo više od 30 organizovanih kriminalnih grupa i zaplenili više od 12 tona droge - rekao je Vasiljević.

Uroš Manojlović, najbolji student svoje generacije Kriminalističko-policijskog univerziteta, poručio je da će savesnim radom u Ministarstvu unutrašnjih poslova pripadnici njegove generacije pokazati da su dostojni da nose časnu policijsku uniformu.

- Kroz požrtvovan i savestan rad u Ministarstvu unutrašnjih poslova, čvrste volje i duha, sa obrazovanjem, veštinama i vrednostima kojima ste nas vi, poštovane starešine i profesori, naučili, pokazaćemo i vama, ali prvenstveno svom narodu da smo dostojni zvanja srpskog policajca - poručio je Manojlović.

BONUS VIDEO - PRIPREME ZA DAN POLICIJE I MUP-A: Centralna svečanost u Štark areni

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije