PLJUSAK SE SRUČIO NA BEOGRAD: RHMZ izdao novo saopštenje, kiša će padati u ovim delovima Srbije

Novosti online

11. 06. 2022. u 17:46

JAK pljusak zahvatio je Beograd oko 16 i 30 časova. Kiša je prestala da pada nakon deset minuta, ali se pljusak kasnije nastavio još jačim intenzitetom, u skladu sa nestabilnim vremenskim prilikama koje su predviđali meteorolozi.

ПЉУСАК СЕ СРУЧИО НА БЕОГРАД: РХМЗ издао ново саопштење, киша ће падати у овим деловима Србије

Foto: P. Milošević

RHMZ je objavio da će u naredna dva sata u Banatu, Beogradu, Pomoravlju, centralnoj i južnoj Srbiji biti nestabilno sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom.

- U naredna dva sata u Banatu, na području Beograda, Pomoravlju, centralnoj i južnoj Srbiji nestabilno sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom, a pri intenzivnijim grmljavinskim procesima očekuje se velika količina padavina za kratak vremenski period, grad i kratkotrajno jak i olujni vetar - stoji u najavi.

Kako je ranije upozorio RHMZ, pljuskovi i grmljavine zahvatili su Srbiju, a lokalno su praćene gradom, jakim vetrom i većom količinom padavina za kratko vreme.

- Ponegde se očekuje od 30 do 50 mm kiše za 24 h, lokalno i više sa većom verovatnoćom na zapadu, jugozapadu i u centralnim krajevima - stoji u upozorenju.

Zbog jakih padavina očekuje se i rast vodostaja. 

Kiša je velike probleme napravila prethodnih dana u Lozničkom kraju. Pljusak koji je počeo oko 14 časova trajao je gotovo dva sata, zbog čega je nastao saobraćajni kolaps u ovom gradu.

- Ja sam gazio vodu do kolena ne bih li došao do zgrade. Kiša pada, voda prodire u zgrade, grad je u kolapsu - rekao je juče Aleksandar Božić, koji živi u centru Loznice. - Kišobrani ne pomažu.

BONUS VIDEO: Ovako je juče izgledalo nevreme u Loznici

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

ITALIJA U ŠOKU: Evo zbog koga je Janik Siner ostavio devojku (FOTO)